Woensdag 28.09.22 | 21.16 uur

Wildlife-expositie van 16 oktober t/m 15 januari 2021

Gepassioneerde natuurschilders nemen bezit van Schoonewelle

In Museum Schoonewelle wordt vanaf zaterdag 16 oktober 2021 de expositie Wildlife gehouden. Onder dit thema vindt in het museum elke twee jaar een expositie plaats, waarop zogenaamde ’natuurkunstenaars’ hun werk tentoonstellen. Inmiddels is het drie jaar geleden dat de laatste Wildlife-expositie in het museum aan de Handelskade in Zwartsluis werd gehouden.

“De reden waarom zal iedereen duidelijk zijn”, zegt Evelien Kuilder, een van de leden van de werkgroep Exposities bij Museum Schoonewelle. “Dus nu is hét moment om flink uit te pakken en maar liefst zes kunstenaars uit te nodigen om het mooiste van het mooiste uit hun collectie te tonen. Wij vinden dat we in die opzet zijn geslaagd en zetten de deuren nu wijd open om iedereen te laten meegenieten.”

Internationaal
De zes exposanten zijn Cees Roorda, Herman Vos, Jan Jaap Stigter, Marion Schrevelius, Gert Koetsier en Erik Wessels. Zij brengen een rijke variatie aan werken in voor deze expositie. Dat varieert van kleinschalig werk tot grote schilderijen. Tot de exposanten behoren kunstenaars die zich mogen verheugen in internationale roem, maar ook kunstenaars die in eigen land naam hebben weten op te bouwen door hun bijzondere manier van werken én hun opvallende kunstwerken.

Bijzonder én uniek zijn bijvoorbeeld de creaties van Jan Jaap Stigter. De, inmiddels 80-jarige, kunstschilder heeft zich gespecialiseerd in het schilderen van olieverfminiaturen. Vogels zijn daarin altijd het hoofdonderwerp. Dat zijn werk aansprekend is, blijkt wel uit het feit dat hij inmiddels heeft meegewerkt aan zo’n 250 exposities in eigen land, België, Frankrijk en Amerika. In Museum Schoonewelle toont hij miniaturen die in grootte variëren van 1x1 cm tot maximaal 10x10 cm.

De expositie Wildlife begint op zaterdag 16 oktober en duurt tot en met zaterdag 15 januari. Museum Schoonewelle, gevestigd in Sluuspoort aan de Handelskade 25, is geopend op maandag van 13.30 tot 17.00 uur, van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (www.sluuspoort.nl | www.schoonewelle.nl)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 12.10.21 | 08.10 UUR


advertentie

Vandaag:
11° | 4°
Meer weer...
Morgen:
12° | 4°


POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.37771 s