Vrijdag 24.06.22 | 19.46 uur

Eerste bomen geplaatst bij basisscholen in Genemuiden

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij HEUTBOUW

HEUTBOUW trots op Boomfeestdag

HEUTBOUW trots op Boomfeestdag© HEUTBOUW

Een prachtig idee: bij het meer dan 100-jarig bestaan van HEUTBOUW uit Genemuiden geeft het bedrijf 100 bomen cadeau aan de gemeenschap. Deze moeten minstens 100 jaar meegaan. De eerste volwassen bomen zijn op de Nationale Boomfeestdag geplaatst bij de basisscholen in Genemuiden en Kamperzeedijk. De allereerste boom ging de grond in bij de Johannes Calvijnschool. Door de kinderen van alle basisscholen zijn de bomen feestelijk onthuld. 'Het is heel interessant om met kinderen over groenbeleving na te denken', zegt Rien Heutink van HEUTBOUW.

HEUTBOUW bestaat meer dan 100 jaar en is onderscheiden met het Predicaat Hofleverancier. De huidige generatie van HEUTBOUW, Rien en Kees Heutink, willen niets liever dan dat het bedrijf nog minimaal honderd jaar doorgezet wordt. 'Dat is ook waar duurzaamheid om gaat. Dat je met zaken bezig bent die toekomstbestendig zijn. Bomen zijn daarvan een fantastisch symbool. Net zoals kinderen dat zijn. De toekomst is voor hen en de jeugd is de adviseur van de toekomst.'

Bomen brengen meer creativiteit en gezondheid
Het doel van de Nationale Boomfeestdag is om kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Bomen zijn in veel opzichten belangrijk. Ze dragen bij aan het voorkomen van de opwarming van de aarde, geven letterlijk schaduw en verkoeling op pleinen in hete zomers en zorgen voor een betere luchtkwaliteit. Het is bewezen dat meer groen in de bebouwde omgeving leidt tot meer creativiteit, gezondheid en leefplezier.

"Als wij nu werken aan de ontwikkeling van nieuwbouw en nieuwe leefomgevingen, dan krijgt groen daarin steeds meer ruimte", zegt Heutink. "En toen we nadachten over hoe we ons honderdjarig bestaan zouden kunnen vieren, wisten we al snel dat we hier iets mee wilden doen. In samenwerking met de gemeente Zwartewaterland en de provincie Overijssel is het gelukt. Met deze HEUTBOUW Boomfeestdag komen vraag en aanbod bij elkaar. Als bouwers zijn wij hartstikke trots dat er straks honderd bomen extra staan, op betekenisvolle plekken in onze gemeente."

Grote uitdagingen in duurzamere bouw
De bouw- en installatiebranche staat de komende jaren voor grote uitdagingen. Meer mensen zoeken een huis en zowel qua energie als bouwmaterialen moet het co2-neutraal worden. Deze omslag zal niet lukken zonder nieuw talent. Om aan dat jonge talent te komen steunt HEUTBOUW het nieuwe Doe- en Ontdekcentrum CWT in Genemuiden.

Daar wordt een mooie hal ingericht waar basisschoolkinderen op ontdekking gaan en op een leuke manier in aanraking komen met beroepen en de actuele thema’s. Ze kunnen de handen uit de mouwen steken in het Powerhouse, de Bouwfabriek en de Mooimakerij. Het Doe- en Ontdekcentrum CWT opent over een paar maanden, dan kunnen schoolklassen zich inschrijven.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 11.11.21 | 11.01 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 12°
Meer weer...
Morgen:
23° | 11°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
advertentie
0.18325 s