Donderdag 26.01.23 | 13.56 uur

Genemuidenaar verkozen tot lijsttrekker

Rudi van Zandwijk lijsttrekker CDA Zwartewaterland

Rudi van Zandwijk lijsttrekker CDA Zwartewaterland

Rudi van Zandwijk lijsttrekker CDA Zwartewaterland© CDA Zwartewaterland

Het CDA Zwartewaterland heeft tijdens haar ledenvergadering Rudi van Zandwijk unaniem gekozen tot lijsttrekker voor de verkiezingen in maart 2022. De 31-jarige inwoner van Genemuiden is sinds 2018 gemeenteraadslid namens het CDA en voert het woord op o.a. de onderwerpen sociaal domein, jeugd, wonen en inwonersparticipatie. Hij volgt als nieuwe lijsttrekker Margreet Bosma op, die na de verkiezingen niet in de gemeenteraad terug komt.

Eveneens neemt Van Zandwijk per heden de taken als fractievoorzitter over van Bosma. Op deze wijze kan hij zich alvast voorbereiden op de periode na de verkiezingen.

Het CDA Zwartewaterland heeft er alle vertrouwen in dat Van Zandwijk het christendemocratische gedachtengoed van het CDA goed kan uitdragen en in beleid kan omzetten. De afgelopen periode heeft hij zich in de gemeenteraad ingezet voor o.a. versneld bouwen van woningen op o.a. Tag-West, initiatieven voor de jeugd en de omgevingsvisie van Zwartewaterland. Binnen het CDA is hij actief geweest met het opnieuw opzetten van de CDA-jongerenafdeling CDJA IJsseldelta.

Op de ledenvergadering van maandag jl. gaf Pieter Jan Dijkman van het Wetenschappelijk Instituut van het CDA een boeiende inleiding over het ‘Gedachtengoed’ van het CDA.

Vervolgens zijn de hoofdpunten van het verkiezingsprogramma gepresenteerd. Het volledige verkiezingsprogramma, dat samen met inwoners en leden is samengesteld, zal medio december worden gepresenteerd. De procedure voor het vaststellen van de kandidatenlijst is inmiddels in gang gezet en de lijst met kandidaten uit heel Zwartewaterland zal binnenkort worden gepresenteerd.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 17.11.21 | 08.58 UUR


advertentie

Vandaag:
7° | 0°
Meer weer...
Morgen:
8° | -3°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.1756 s