Maandag 27.06.22 | 14.00 uur

'O, kom toch eens kijken'

Brugwachtershuisje in Hasselt smaakt naar meer...

Brugwachtershuisje in Hasselt smaakt naar meer...

Brugwachtershuisje in Hasselt smaakt naar meer...© ’t Pepernotenhuisje

ADVERTORIAL Dat tijden veranderen is algemeen bekend. Zo is ook de functie van het historische brugwachtershuisje aan De Kaai in Hasselt aan verandering onderhevig. Waar de brug in 1972 werd afgebroken, bleef het pittoreske brugwachtershuisje statig, maar eenzaam overeind. Sinds een aantal jaren weten heel wat ijsliefhebbers gedurende de zomermaanden hun weg te vinden naar IJssalon Talamini die er dan gevestigd is. Een heerlijke plek om te toeven op het terras aan het water. In de wintermaanden keert jaarlijks de stilte weer terug. Tot dit jaar dan!

Terwijl je buiten het getik hoort van de stratenmakers, die de laatste hand leggen aan het plein voor de prachtig gerestaureerde Veerpoort, klinken binnen in het brugwachtershuisje hele andere geluiden. Alice Bosman, eigenaresse van Talamini en 't Suikerhoekje, vult de bakken met originele kruidnoten en 18 verschillende smaken pepernoten.

"Het is een kleurrijk geheel in het kleine Brugwachtershuisje, dat voor de gelegenheid vier zaterdagen is omgedoopt tot ’t Pepernotenhuisje", zegt Alice. "De unieke sfeer in en rondom het Brugwachtershuisje smaakte naar meer. Het is een idee dat al tijden op de plank ligt en dit jaar eindelijk tot uitvoering komt. Het is heerlijk om wat reuring in Sinterklaastijd te brengen in onze prachtige Hanzestad. Daar is het mij vooral om te doen."

De gehele entourage is een uitnodiging om ook ’t Pepernotenhuisje in Hasselt te bezoeken, om over de smaken nog maar te zwijgen. 'O, kom toch eens kijken' naar de ontwikkelingen op deze mooie locatie aan het Zwartewater in Hasselt! Een bezoek aan ’t Pepernotenhuisje kan nog de aankomende twee zaterdagen, van 09.00 tot 16.00 uur.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 26.11.21 | 14.00 UUR
Vandaag:
23° | 11°
Meer weer...
Morgen:
26° | 11°


POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
advertentie
0.2149 s