Vrijdag 01.07.22 | 09.25 uur

Activiteiten voor leden blijft beperkt mogelijk

Kerst - en nieuwjaarsgroeten voor leden De Zonnebloem

De feestdagen komen eraan. Vrijwilligers van De Zonnebloem, afdeling Hasselt bezorgden deze week bij alle leden van deze lokale afdeling kerst- en nieuwjaarsgroeten in de vorm van een kerststuk, mede mogelijk gemaakt door de plaatselijke bloemist met jaarlijkse financiŽle ondersteuning van sponsoren. 'Helaas waren groepsactiviteiten het afgelopen jaar niet mogelijk, vooral ook omdat veel deelnemers binnen de risicogroep vallen.' Dat meldt De Zonnebloem, afdeling Hasselt.

'Toch zijn er activiteiten die wťl mogelijk zijn.
Veel vrijwilligers zijn nog steeds bereid deelnemers te bezoeken voor een spelletje of een praatje. Natuurlijk met inachtneming van voorgeschreven maatregelen. Of dat nu met deze opkomende Omicron COVID-19 variant ook nog kan, valt nog te bezien. Maar als dit niet meer mogelijk is, wordt telefonisch contact met hen gehouden. Daarnaast heeft Zonnebloem Hasselt een vast telefoonnummer; mochten er deelnemers zijn die behoefte hebben aan contact of hulp.'

Zonnebloemauto
Ook is het voor deelnemers eenvoudiger gemaakt en tegen een sterk gereduceerd tarief een Zonnebloemauto te huren. In deze auto kan een deelnemer die rolstoelafhankelijk is, samen met 2 andere personen vervoerd worden. Eventueel regelt afdeling Hasselt de aanvraag en alle paperassen. Mocht er ook een chauffeur nodig zijn dan zorgt de afdeling Hasselt hier ook voor en is deze gratis.

Dat de Zonnebloem in deze tijd een belangrijke taak vervult, blijkt wel uit het feit dat zich de laatste tijd nieuwe deelnemers hebben aangemeld. Ook het vrijwilligerskorps is uitgebreid met mensen die bereid zijn zich in deze tijd extra in te zetten. De Zonnebloem afdeling Hasselt hoopt dat er volgend jaar weer meer mogelijkheden zijn en ook weer groepsactiviteiten kunnen worden georganiseerd.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 20.12.21 | 09.52 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 11°
Meer weer...
Morgen:
24° | 11°advertentie

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.21352 s