Vrijdag 24.03.23 | 10.40 uur

Kruising afgesloten voor alle verkeer

Werkzaamheden kruising Jan van Arkelstraat - Simondsstraat in Genemuiden

De kruising van de Jan van Arkelstraat met de Majoor Generaal Simondsstraat is vanaf 31 januari 2022 een week afgesloten voor alle verkeer. De gemeente roept het doorgaande gemotoriseerde verkeer op om het centrum te mijden en zo
bewoners, schoolgaande kinderen de ruimte te geven. “We leggen de laatste hand aan een voor iedereen toegankelijke en veilige route tussen Binnenlanden-West en het centrum”, zegt wethouder Maarten Slingerland.


Vorig jaar gingen de werkzaamheden aan de Jan van Arkelstraat van start. Het werk aan de kruising met de Majoor Generaal Simondsstraat vormt het sluitstuk. “De straat is veiliger en aantrekkelijker geworden. Minder gericht op alleen autoverkeer”, aldus de wethouder. “Met allerlei maatregelen hebben we de snelheid eruit gehaald. Er is meer ruimte gekomen voor wandelen en een praatje maken en er komt meer groen.”

Wat gaat er gebeuren
De drempel op de kruising wordt aangepast. Deze sluit straks aan op de nieuwe inrichting van de Jan van Arkelstraat.

Planning
De werkzaamheden worden vanaf maandag 31 januari 07:00 uur uitgevoerd. Zaterdag 5 februari zijn de werkzaamheden naar verwachting afgerond.

Afgesloten voor echt al het verkeer
De gemeente en Van Gelder willen het werk veilig uitvoeren. Voor de wegwerkers én bewoners en bezoekers. Daarom wordt de krappe kruising tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. Dus ook voor fietsers en voetgangers. Zij kunnen de omliggende straten gebruiken. Het autoverkeer van en naar de Greente en Tag West wordt verzocht het centrum te vermijden en om te rijden via de Tagweg en Randweg.

Afsluitende werkzaamheden
Na deze werkzaamheden is de bestrating aan de Jan van Arkelstraat afgerond. Aansluitend volgt de inrichting van het groen. De groenvelden voor de Meente worden ingericht samen met de buurt.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 26.01.22 | 10.28 UUR
Vandaag:
11° | 3°
Meer weer...
Morgen:
9° | 3°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.17893 s