Dinsdag 27.09.22 | 15.30 uur

Nieuw Erasmus+ project: Youth Climate Empowerment

Agnieten College Zwartsluis verlegt haar grenzen

Het Agnieten College Zwartsluis wil haar grenzen verleggen en leerlingen inspireren om zich verantwoordelijk te voelen voor de aarde. Dit jaar start de school met het nieuwe Erasmus+ project Youth Climate Empowerment. Alle leerlingen uit klas 3 krijgen de mogelijkheid om klimaatambassadeur te worden. Een mooie gelegenheid voor de leerlingen om een eerste internationale ervaring op te doen en samen te werken met leeftijdsgenoten uit andere Europese landen. De partnerscholen komen uit Denemarken, Duitsland en Spanje.

'Een van de grootste uitdagingen van deze tijd is de opwarming van de aarde. De gevolgen zijn enorm en daarom werd er tijdens klimaatconferenties afgesproken om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. De opwarming van de aarde moet worden beperkt tot maximaal 2 graden. Jongeren maken zich veel zorgen over het klimaat. In welke samenleving willen jongeren over twintig jaar leven en wat moeten we daar nu voor doen? Door mee te doen aan dit project krijgen jongeren een belangrijke stem.' Dat meldt het Agnieten College Zwartsluis.

In het eerste jaar gaat een groep leerlingen aan de slag met de klimaatdoelen. De jongeren onderzoeken welke acties ze kunnen ondernemen. Duurzaam consumeren en produceren, het tegengaan van voedselverspilling, en groene energie zijn thema’s waar ze mee aan de slag gaan. Uiteindelijk wordt er een klimaatcampagne opgezet binnen het Agnieten College Zwartsluis. Deze leerlingen reizen, als de situatie rondom corona dit toelaat, dit voorjaar nog af naar Spanje.

In het tweede jaar gaat de school samenwerken met lokale organisaties. De klimaatdoelen worden opnieuw bekeken en oplossingen op het gebied van transport, afval, stadsplanning en energiegebruik worden bedacht. Het plan is om samen met de gemeente een regionale klimaatcampagne op te zetten. De internationale bijeenkomsten zijn in Duitsland en Nederland. In het derde jaar wordt het project afgesloten in Denemarken.

Met de deelname aan dit project hoopt het Agnieten College Zwartsluis niet alleen een bron van inspiratie te zijn voor haar leerlingen, maar ook voor de brede gemeenschap rondom de school.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 11.02.22 | 10.59 UUR
Vandaag:
10° | 4°
Meer weer...
Morgen:
11° | 4°


POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.18307 s