Dinsdag 27.09.22 | 15.30 uur

Vv Gorecht - DESZ 0-1 (0-1)

DESZ start tweede seizoenshelft met knappe overwinning

De hoofdmacht van DESZ is er zaterdag 12 februari 2022 in geslaagd om drie punten mee te nemen uit Groningen. In het eerste bedrijf kwamen de Sluzigers op voorsprong via Naberman, dit was tevens de ruststand. Gorecht kwam getergd uit de kleedkamer en wilde de gelijkmaker forceren, echter hield DESZ met kunst en vliegwerk knap stand en sleepten zij de 0-1 over de streep.

In de tweede minuut van de wedstrijd kwam DESZ goed weg, de spits van Gorecht schoot vanuit een scrimmage de bal op het houtwerk. De rood-witten hielden de ruimtes klein en werden via counters gevaarlijk. Via combinatie met Kisjes en Kuurman werd D. Moorman vrij gespeeld, zijn inzet mistte kracht om het de doelman lastig te maken.

In de 17e minuut van de wedstrijd werd Gorecht gevaarlijk aan de linkerkant van het speelveld. De bal belandde in het strafschopgebied waar Konterman het duel aan ging met de spits. De scheidsrechter zag een overtreding en legde de bal op de stip. Jordy Slager keerde de inzet waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. Vanuit de omschakeling werd DESZ direct gevaarlijk, een overtreding op Kisjes leidde tot een vrijeschop voor de Sluzigers. Karlo Naberman eiste de bal op en schoot via de muur raak, 0-1.

De rood-witten speelden vanuit een sterkte organisatie en maakten het de Groningers erg lastig, maar toch werden zij gevaarlijk. De wedstrijd werd gespeeld op een vrij plat kunstgrasveld waardoor de bal soms raar stuiterde. Robbert Elken schatte de bal verkeerd in waardoor de spits van Gorecht tijd en ruimte had om de bal achter Slager te schieten, echter mistte zijn inzet de juiste richting en schoot hij naast. Dit was het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Na de theepauze kon DESZ gebruik maken van de wind in de rug en de snelheid van Witte. Een lange bal van Redder kwam voor de voeten van Witte, zijn schot ging naast. DESZ hield het organisatorisch goed en kort bij elkaar maar de rood-witten waren in balbezit erg onrustig. In de 65e minuut werd DESZ gevaarlijk via Witte, echter werd hij in het strafschopgebied onreglementair naar de grond gewerkt en kon de scheidsrechter niets anders dan ook hier een penalty toekennen. Danny Moorman stond oog in oog met de doelman maar zijn inzet werd gepareerd door de doelman. Gorecht schakelde snel om maar Robert Redder wist deze aanval te onderbreken door de bal af te snoepen van Poorta, laatstgenoemde was zijn emoties niet de baas en maakte een natrappende beweging. Gorecht moest verder met 10 man.

In de laatste fase van de wedstrijd zette Gorecht alles op alles om de periodetitel alsnog binnen te slepen. DESZ had erg veel moeite met het offensieve spel van de thuisploeg en werden nog onrustiger aan de bal en maakten geen goede beslissingen in de counter waardoor het 0-1 bleef.

In de 73e minuut treuzelde Slager te lang met de bal in de handen en werd er een indirecte vrijebal toegekend aan Gorecht. Het hele elftal van DESZ stond op de doellijn en zag dat de inzet op de deklat werd geschoten. DESZ verdedigde met man en macht en sleepten de drie punten uit het vuur, eindstand 0-1. Aanstaande zaterdag trapt DESZ af tegen de studenten van the Knickerbockers, aanvang 14.45 uur op Sportpark de Cingellanden! Vv Gorecht - DESZ 0-1 (0-0) (wwww.desz.nl | Tom Kisjes)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 14.02.22 | 13.28 UUR
Vandaag:
10° | 4°
Meer weer...
Morgen:
11° | 4°


POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.18495 s