Woensdag 07.12.22 | 12.30 uur

Dialectavond in Sluuspoort Zwartsluis

Dialect komt verhalend en zingend tot leven met Andries Middelbos

De Drent Andries Middelbos is een echte dialectkenner. Op tal van manieren geeft hij hier uiting aan. Op vrijdag 11 maart 2022 verzorgt hij een dialectavond in Sluuspoort Zwartsluis.

Andries Middelbos is, wanneer het gaat over dialect, een beroemdheid in Drenthe. En aangezien we in Zwartsluis net over de grens wonen is een dialectavond met een Drentse gast op voorhand al een succes te noemen. Zeker met een man die zo veelzijdig is als Middelbos.

De dialectavond begint om 19:30 uur, de entree bedraagt 9 euro. Een kopje thee of koffie is bij de prijs inbegrepen. Vooraf reserveren is gewenst en kan tot en met woensdag 9 maart aan de balie van Sluuspoort, via 038-3866555 of via e-mail: info@sluuspoort.nl (met vermelding van het aantal personen). Ook is het weer mogelijk om op de avond zelf een toegangsbewijs aan te schaffen.

Het programma dat Middelbos op de planken brengt in Sluuspoort heeft als titel ‘De tied van stripkoornbroek, wollen börstrok en levertraon’. Middelbos vertelt over dit programma: "In dit aovendvullende programma breng ik zölfgeschrevenliedties en verhalen over de tied dat de striepkoornbroek de moede was en er elk jaor pas een einde kwam an de wollen börstrok en levertraon as de ‘R’ weer uut de maond was. De tieddajzaoterdagsumstebeurt in de tobbe gungen en vekaansie een daggie op de fietsenaor het Maantingerzaand was. De tied dat de mister van klas vier een kind even hen de krudenier stuurde veur een pakkie Caballero, omdat e de hiele dag kettingrokend veur de klas hen en weer banjerde en op verjaordagen en bruloften op elke taofel een glassie met sigeretten en sigaren stun. Körtom verhalen en liedties over alledaagse dingeruut die tied. Serieus, luchtig, soms hilarisch en vaak met lichte zölfspot. Bij de liedties begeleid ik mijzölf op piano of accordeon. In het programma wisselt verhalen en liedties mekaar of."

Maandprogramma | Sluuspoort
Deze maand staan in Sluuspoort ook de volgende activiteiten nog op het programm:

Donderdag 17 maart 2022 | Oud KNMI-weerman Jacob kuiper over ‘Extremen in het weer’.
Donderdag 24 maart 2022 | Sluuspraot over het kruispunt Zomnerdijk-Dwarsstraat-Kerkstraat-Baanstraat.

Voor meer informatie: www.sluuspoort.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 01.03.22 | 07.02 UUR


advertentie

Vandaag:
1° | 0°
Meer weer...
Morgen:
0° | -2°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.18971 s