Donderdag 23.03.23 | 22.43 uur

Bijengastles online aanvragen!

Gratis bijengastlessen voor alle basisschoolleerlingen in Overijssel

'Bijen hebben het moeilijk in Overijssel, net als in de rest van Nederland overigens. Dat is een groot probleem, want zonder bijen geen appels, peren of aardbeien!' Dat meldt Bijenbeweging Overijssel. Vanuit de Bijenbeweging Overijssel is de campagne Scholen voor Bijen opgezet om basisschoolleerlingen kennis te laten maken met biodiversiteit en het belang van insecten, en de wilde bij in het bijzonder. Alle basisscholen in Overijssel kunnen nu gratis gastlessen aanvragen van een bijengastdocent om te leren over deze belangrijke bestuivers.

De bijengastles
Het team van lokale bijengastdocenten staat te popelen om basisschoolleerlingen vertellen en beleven hoe mooi en belangrijk bijen zijn. Wist je bijvoorbeeld dat er meer dan 360 soorten bijen leven in Nederland, en dat hommels eigenlijk ook bijen zijn? Naast bijengastlessen kunnen scholen ook gratis lespakketten aanvragen over insecten. Hiermee leren leerlingen over de leefgewoontes van insecten, hun rol in de natuur en in het bestuiven van ons voedsel. De bijengastles kan aangevraagd worden op de website van NME Overijssel: www.nmeoverijssel.nl/nieuws

Bijen helpen
Samen kunnen we zorgen dat de leefwereld van bijen, hommels, zweefvliegen en andere bestuivers verbetert. Het leefgebied van een enkele bij is soms maar een paar honderd meter groot. Daarom is het belangrijk dat we allemaal, tuin voor tuin, perk voor perk, in actie komen. De Bijenbeweging Overijssel stimuleert scholen, gemeentes, bedrijven en inwoners van Overijssel om zich in te zetten voor de bij. Samen kunnen we zorgen voor genoeg eten en genoeg nestplekken voor alle verschillende bijensoorten. En daar kun je niet jong genoeg mee beginnen!

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 16.03.22 | 10.48 UUR
Vandaag:
11° | 3°
Meer weer...
Morgen:
9° | 3°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.17812 s