Vrijdag 26.05.23 | 17.33 uur

Voorjaarsklassieker op zaterdag 2 april 2022

50ste editie L&M Workwear Omloop Noord-West Overijssel!

Omloop Noord-West Overijssel

Omloop Noord-West Overijssel© DKN | RDV

UPDATE Met dank aan diverse regionale ondernemers en een grote stabiele hoofsponsor, gaan op zaterdag 2 april maar liefst 450 (inter)nationale renners en rensters, in 3 wedstrijden, de strijd met elkaar aan vanaf het terrein van HEUTBOUW aan de Nijverheidstraat te Genemuiden. De bekende Overijsselse race is een belangrijke indicator van veelbelovend wielertalent.

Voor de vijftigste keer wordt deze internationale wielerklassieker georganiseerd. Het bestuur van st. wielerpromotie is hier dan ook bijzonder trots op. Een mijlpaal is bereikt.

"Afgelopen jaren waren moeilijk om te organiseren met alle coronamaatregelen. Wielrenners die graag wilden maar de situatie was er niet naar. Om die reden is tot tweemaal toe de omloop in september georganiseerd in plaats van het voorjaar. Maar we zijn weer terug op onze eigen plek op de wielerkalender en daar zijn we maar wat blij om", aldus voorzitter Jan Bos.

L&M Workwear uit Genemuiden, heeft voor nog eens drie jaar zijn naam aan de 'Omloop van Noordwest Overijssel' gekoppeld. Hiermee heeft Stichting Wielerpromotie Genemuiden een stabiele partner gevonden voor de 50e editie maar ook voor de komende jaren. Naast L&M Workwear kent de stichting meerdere grotere en kleinere sponsoren die deze mooie wielerkoers een warm hart toedragen.

"Zonder deze sponsoren maar ook de vrijwilligers is een dergelijk groot evenement niet te organiseren." Voorzitter Jan Bos glundert ook door te zeggen dat er nog steeds vrijwilligers op de wachtlijst staan. "We hoeven nooit te zoeken. Dat wil bij andere evenementen wel anders zijn."

Komende zaterdag zullen er maar liefst 3 wielerkoersen verreden worden. Om 09:00 uur starten de nieuweling-meisjes (15-16 jaar)/junior-vrouwen (17-18 jaar), om 12:00 uur de nieuwelingen (jongens 15-16 jaar) en als laatste categorie om 15:00 uur de junioren (jongens 17-18 jaar). Van de plaatselijke wielervereniging Noordwesthoek staan Joyce en Naomi Mulder uit Meppel bij de nieuweling-meisjes/junior-vrouwen aan de start. Regionale favorieten zijn er ook alleen niet in het shirt van WV de Noordwesthoek.

Joelle Eenkhoorn uit Genemuiden en Fien Winters uit Hasselt zijn de rensters die het dichtst bij de start en finishstreep wonen. Naast hen starten Elise Timmerman uit Staphorst en Carmen van Veen uit Zwolle.

In de categorie nieuwelingen en junioren staan in een combinatieploeg voor de Noordwesthoeker Bart Kortleve en Lars Smit uit Havelte aan het vertrek.
Ook dit jaar kan de Omloop zich weer verheugen op buitenlandse interesse. "Zoals gewoonlijk heeft de omloop veel aantrekkingskracht op de Belgische zuiderburen. Dit jaar ook belangstelling, bij de dameskoers, vanuit Belgie, Finland en zelfs uit Frankrijk."

De omloop vormt een belangrijke opstap naar het professionele wielrennen. "Niet voor niets noemt men de Omloop NWO een koers die je gereden móet hebben. Als je deze wedstrijd wint, dan ben je een grote!"

De bijzondere Overijsselse klassieker gaat zaterdag 6 april van start vanaf het terrein van HEUTBOUW in Genemuiden, waar bezoekers eveneens de finish kunnen aanschouwen. De nationale en internationale renners zullen zes keer door Hasselt en Zwartsluis rijden en driemaal door de kop van Noordwest Overijssel. Geïnteresseerden kunnen de exacte route en bijbehorende vertrek- en aankomsttijden vinden op www.omloopnwo.nl. Via Instagram “omloopnwo” is het evenement ook te volgen.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 25.03.22 | 08.36 UUR
Vandaag:
21° | 7°
Meer weer...
Morgen:
21° | 8°


AGENDA
  • Zondag 28.05.23
  • Maandag 29.05.23
  • Dinsdag 30.05.23
  • Woensdag 31.05.23
  • Donderdag 01.06.23
  • Vrijdag 02.06.23
  • Zaterdag 03.06.23
  • Volledige agenda...

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.19827 s