Dinsdag 28.06.22 | 12.10 uur

Sloeproeiseizoen 2022 van start

Zwartewater-roeiers roeien Vechten op de Vecht

Met een gemengd team verscheen sloeproeivereniging Zwarte-Water op zaterdag 2 april 2022 aan de start van Vechten op de Vecht. Met deze race wordt jaarlijks het sloeproeiseizoen geopend. Na twee coronajaren waarin nauwelijks wedstrijden werden geroeid, hadden zich voor deze wedstrijd maar liefst 135 teams ingeschreven die de strijd aangingen op de Vecht.

De race voert de deelnemende teams over het kalme, brede vaarwater van de Vecht bij Weesp. Dat biedt volop ruimte en mogelijkheden om de strijd met elkaar aan te gaan. De zon scheen, de wind was snijdend en met 5 sloepen naast elkaar zwoegden de heren en dames richting de finish. Een gemengd team wordt ingedeeld in het herenklassement, waar de roeiers de 53e plaats behaalden.

“De roeiers hebben gebikkeld”, zegt stuurman Martin van Dijk trots. “In de laatste 300 meter wisten ze er nog een sprintje uit te persen waarmee ze vlak voor de finish nog sloepen inhaalden en de Schonenvaarder uit Deventer achter zich wisten te laten.”

Dit jaar staan er 8 wedstrijden op het programma van de Sluuziger vereniging en daar komt heel wat bij kijken, zoals het onderhoud van de sloepen, vervoer naar wedstrijden en een veilige ligplek. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van de sloeproeiers zelf, vrijwilligers en sponsoren: Bonsink Yachtpainters, jachthaven de Kranerweerd, Duikbedrijf Schuite en Regiobank Boudestein. Nieuwe leden zijn welkom. Ga naar www.zwarte-water.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 04.04.22 | 15.30 UUR


advertentie

Vandaag:
23° | 11°
Meer weer...
Morgen:
26° | 11°


POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
advertentie
0.27746 s