Maandag 27.06.22 | 14.00 uur

Sportclub maatje te groot voor ONS Sneek

Doelpuntenfestijn in Genemuiden

Doelpuntenfestijn in Genemuiden

Doelpuntenfestijn in Genemuiden© Sc Genemuiden | Helmich Lubberts

Geslagen en verslagen. Met maar liefst 8-1 legde Sportclub Genemuiden de Oranjehemden van ONS Sneek zaterdag 2 april 2022 over de knie en dit was niet eens geflatteerd. De aanvallers van Sportclub Genemuiden waanden zich zaterdag in één grote speeltuin. Weinig ging er fout en met maar liefst acht doelpunten werd het publiek rijkelijk verwend. Na amper 5 minuten spelen lag het eerste doelpunt al in het net.

Na storend werk van Rens van Benthem was het Osama Ben Kaddour die vanuit het midden Lars Miedema op maat bediende, deze omspeelde uitkomend doelman Ruben Pijlman en de 1-0 voorsprong was daar. Lang mocht Sportclub Genemuiden niet van deze voorsprong genieten, want nog geen twee minuten later was het Gerben Visser die na een voorzet van Nick Kleen de stand weer gelijktrok. Deze vroege gelijkmaker leek Sportclub Genemuiden weinig te deren. Het bleef gemakkelijk overeind en in 15e minuut pakte het opnieuw een voorsprong. Rens van Benthem werd geen strobreed in de weggelegd. Zijn soloactie was er één om in te lijsten. Hij manoeuvreerde door de Sneker defensie en met een geplaatst schot schoot hij de bal in de linker beneden hoek. In de 37e minuut zou diezelfde van Benthem nog een keer scoren. De teruggelegde bal van Osama ben Kaddour werd met een subtiel hakje door Lars Miedema beroerd. Dit hakje was net voldoende om de bal bij vrijstaande Van Benthem te krijgen, deze twijfelde geen moment. Zette zijn voet tegen de bal en scoorde de 3-1. En nog was de honger naar meer doelpunten niet gestild. Voor rust zouden er dan ook nog twee vallen. Osama Ben Kaddour nam de 4-1 en 5-1 voor zijn rekening. Bij de 4-1 schoof hij de bal onder doelman Ruben Pijlman door. Bij de 5-1 mocht hij na een steekpass van Thijs dekker vrij doorlopen, de doelman beroerde de bal nog wel met zijn voet maar moest toezien dat dit onvoldoende was om het doelpunt te voorkomen.

In de 2e helft ging de groen-witte wals verder waar het voor rust mee gestopt was. Noureddine Boutzamar (6-1), Sijmon Eenkhoorn en Martijn Eenkhoorn wilden ook meedelen in het feestje. Voor de gebroeders Eenkhoorn waren de beide doelpunten best wel bijzonder. Sijmon Eenkhoorn mocht de 7-1 binnenschieten na een assist van kleine broer Martijn. Diezelfde Martijn mocht in de 90e minuut de definitieve klap uitdelen. Hij bepaalde met zijn eerste treffer in de hoofdmacht van Sportclub Genemuiden de 8-1 eindstand.

Sportclub Genemuiden zag één van de naaste concurrenten Urk met 2-1 verliezen bij Flevo Boys. Dat deed het biertje in de kantine geserveerd door de 1e selectie van Sportclub Genemuiden na afloop van de wedstrijd nog beter smaken. Samen met Oekraïne-actie (Verloting en miniveiling opbrengst 17.500 euro) van Sportclub Genemuiden voor ‘De patatbakkers van Genemuiden over de grens’, werd het een dag die niet gauw vergeten zal worden. SC Genemuiden – ONS Sneek 8-1 (5-1).

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 04.04.22 | 07.20 UUR


advertentie

Vandaag:
23° | 11°
Meer weer...
Morgen:
26° | 11°


POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
advertentie
0.19469 s