Maandag 27.06.22 | 14.00 uur

Lars Stoel maakt eerste speelminuten

Olympia'28 de bovenliggende partij tegen ESC

Hasselters bovenliggende partij tegen ESC

Hasselters bovenliggende partij tegen ESC© Wim Poelhekken.

Na een weekend vrij, wegens meerdere coronagevallen aan de zijde van Olympia’28, stond er op zaterdag 2 april 2022 een thuiswedstrijd op het programma tegen E.S.C. uit Elburg. De heenwedstrijd in oktober leverde een doelpuntrijk duel op aangezien er in het vissersdorp met 3-3 gelijk gespeeld werd. Olympia’28 begon sterk aan de wedstrijd en nam vanaf het startsignaal van scheidsrechter Steen direct de touwtjes stevig in handen. In het eerste kwartier leverde dit wat kleine kansen op, maar doelman Thomas den Besten van E.S.C. wist zijn doel schoon te houden. In de 20e minuut was het E.S.C. wat maar zo de leiding had kunnen nemen, maar gelukkig voor alles wat Olympia’28 een warm hart toe draagt ging het schot van de Elburg-aanvaller ruim over het doel van Nigel Smit. Die leiding werd uiteindelijk wel genomen door Olympia’28.

In de 35e minuut was het over de rechterkant van het veld Arjan Bruins die de achterlijn wist te halen. Zijn voorzet eindigde bovenop de lat maar kwam vervolgens terecht bij Thijmen van den Berg. Hij wist vervolgen den Besten te verschalken in de korte hoek met de 1-0 tot gevolg.

Hierna leek het bij E.S.C. als een kaartenhuis in elkaar te zakken, want in de 38e minuut was het wederom van den Berg die aan het eind van een aanval van Olympia’28 stond. Wederom was het een voorzet vanaf de rechterzijde van het veld, ditmaal via Brian Snijder, die bij de vrijstaande van den Berg terechtkwam. Hij aarzelde niet en schoot de bal hoog in het dak van het doel: 2-0. Om het geheel voor rust nog mooier te maken was het in de 42e minuut Brian Snijder die in een ogenschijnlijke buitenspelsituatie door mocht richting het doel van den Besten. Oog in oog met de keeper faalde Snijder niet en wist zo de 3-0 op het bord te zetten. Met deze tussenstand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft was het Olympia’28 wat op zoek ging naar meer doelpunten. Kansen waren er ook wel, maar het vizier bij de Olympianen was wat minder nauwkeurig dan in het eerste bedrijf. Mede daardoor kon het gebeuren dat E.S.C. in de 66e minuut toch nog enige hoop kreeg. Het was Rico Rianto die iets buiten het strafschopgebied van Olympia’28 vrij mocht uithalen. Zijn schot werd onderweg nog aangeraakt waardoor doelman Smit kansloos was en de bal achter hem in het net verdween: 3-1. De ploeg uit Elburg probeerde hierna nog wel het een en ander te forceren, maar gelukkig voor Olympia’28 stond de defensie goed opgesteld.

In de 82e minuut werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Vanaf het middenveld was het Patrick Reuvekamp die met een splijtende pass Snijder aan de rechterzijde van het veld aan het werk zette. Snijder behield goed het overzicht en had perfect oog voor de mee opgekomen Jeffrey van de Belt. Ondanks de aanwezigheid van twee verdedigers van E.S.C. wist van de Belt zijn schoen tegen de bal te krijgen en deze achter den Besten te deponeren: 4-1.

Het slotakkoord in de wedstrijd was voor Bram Haasjes. Tot tweemaal toe mocht de linkervleugelverdediger aanleggen voor een vrije trap. Zijn eerste inzet belandde boven op de lat, maar zijn tweede inzet vanaf de rechterkant van het veld had meer geluk. Zijn indraaiende bal met de linkervoet was te machtig voor den Besten, met de 5-1 als gevolg. Dit was tevens de eindstand van het duel. Naast drie punten leverde het duel ook het debuut op van Lars Stoel. De 18-jarige speler van JO19-1 viel als rechtsback in en maakte zo zijn eerste minuten voor de hoofdmacht.

Komende zaterdag staat er voor de brigade van Hans Roeland weer een uitwedstrijd op het programma. Om 14:30 uur zal er op sportpark de Haere in Doornspijk worden afgetrapt tegen D.S.V.’61.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 04.04.22 | 07.36 UUR


advertentie

Vandaag:
23° | 11°
Meer weer...
Morgen:
26° | 11°


POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
advertentie
0.18672 s