Maandag 27.06.22 | 14.00 uur

DETO Twenterand - SC Genemuiden 1-1 (0-0)

Gelijkspel Sportclub Genemuiden bij DETO Twenterand

Gelijkspel Sportclub Genemuiden bij DETO Twenterand

Gelijkspel Sportclub Genemuiden bij DETO Twenterand© Sc Genemuiden | Helmich Lubberts

Een 1-1 gelijkspel. Daar moesten DETO Twenterand en Sportclub Genemuiden het mee doen. Lars Miedema was het die Sportclub Genemuiden op een 0-1 voorsprong zette, maar Coplan Soumaoro was de speler die het feestje voor de groen-witten zes minuten voor tijd alsnog wist te verpesten.

De eerste helft was duidelijk voor DETO Twenterand. Vanaf de eerste minuut zette het Sportclub onder druk en creŽerde het een paar goede kansen. Kai Wesselink was de eerste DETO-speler die doelman Streutker op de proef stelde. Niet veel later was het Tim Pothast die met een kopbal naast zag gaan. Sportclub had schijnbaar moeite om de juiste draai te vinden in de beginfase van de wedstrijd, het zware veld en de striemende hagel en regenbuien hielpen daarbij ook niet echt bij mee. De mogelijkheden bleven dan ook beperkt in het eerste bedrijf. Zo belande een verre ingooi van Bart Jan Brouwer op het hoofd van Lars Miedema, alleen miste zij kopbal de juiste richting.

De beste kans voor rust kwam vanuit een hoekschop, de bal ingebracht door Osama Ben Kaddour viel in een mÍlee van spelers. Alleen niet ťťn Sportclub speler lukte het om zijn voet tegen de bal zetten en er iets nuttigs mee te doen. De kleedkamers werden dan ook opgezocht zonder dat er gescoord werd.

Na rust ging het met Sportclub Genemuiden een stuk beter, het startte in ieder geval voortvarend in de 2e helft. Een bal van Noureddine Boutzamar bereikte Osama Ben Kaddour, die vrij op doelman Roberto Stopel af kon gaan. Zijn schot, geblokt door de DETO-doelman leverde niets op net als het schot in de rebound van Lars Miedema. Een hard schot van Noureddine Boutzamar was het volgende wapenfeit van Sportclub zijde. De vuisten van doelman Stopel brachten opnieuw redding voor DETO.

Redding bracht ook scheidsrechter Jansen in de 55e minuut, een striemende hagelbui streek neer over het veld. Spelers en arbitrage werden dusdanig gegeseld dat een vlucht naar de beide dug-outs voor enkele minuten de enige optie was. Na dit oponthoud ging Sportclub Genemuiden vrolijk verder met waar het voor de hagelbui al mee bezig was. Het creŽerde opnieuw een aantal goede mogelijkheden.

Zo ging een kopbal van Nick Buitink maar net over. Lars Miedema had even later wel het geluk aan zijn zijde, na een goede voorzet van Arend van de Wetering mocht de geheel vrij inkomende Miedema deze voorzet fraai afronden. Sportclub Genemuiden had zijn doelpunt. Met nog ruim 10 minuten te gaan aan Sportclub de taak om deze 0-1 voorsprong vast te houden. Het bleek een illusie. DETO Twenterand dacht hier anders over, want met nog zes minuten aan officiŽle speeltijd was het Coplan Soumaoro die na een aangeven van Rene Nijhof alsnog ťťn punt veiligstelde voor de thuisclub en de 1-1 aantekende. (DETO Twenterand - SC Genemuiden 1-1 (0-0) | Helmich Lubberts).

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 11.04.22 | 08.25 UUR


advertentie

Vandaag:
23° | 11°
Meer weer...
Morgen:
26° | 11°


POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
advertentie
0.19247 s