Vrijdag 24.06.22 | 19.46 uur

RKAV Volendam - SC Genemuiden 2-1 (1-0)

Titel Sc Genemuiden verder weg dan ooit

De weg naar de titel lijkt voor Sportclub Genemuiden, na het met 2-1 verloren duel tegen RKAV Volendam, verder weg dan ooit. Opnieuw stonden de groen-witten na afloop met lege handen. Koploper Urk morste weliswaar ook punten, maar het gelijke spel tegen NSC Nijkerk leverde toch nog één punt op. Hierdoor bedraagt de achterstand voor de Genemuider hoofdklasser nu vijf punten.

Sportclub Genemuiden kende een moeilijke middag. RKAV Volendam was net als in het thuisduel de betere voetballende ploeg. In de eerste helft kwam Sportclub nauwelijks in het spel voor en mocht het van geluk spreken dat het bij slechts één tegentreffer bleef. Volendam kon en mocht naar hartenlust combineren, was veelal in balbezit en Sportclub doelman Hidde Streutker werd regelmatig op de proef gesteld.

Aanvallend kwam Sportclub Genemuiden duidelijk te kort. Osama Ben Kaddour was eigenlijk de enige speler die af en toe wat ruimte kreeg, maar ook zijn pogingen liepen op niets uit. Het was dan ook meer dan terecht dat de Volendammers op voorsprong kwamen. Doelpuntenmaker Dave Zwarthoed kreeg de bal van links aangespeeld, zette een stap opzij en met een diagonaal schot schoot hij de bal hard in. De 1-0 voorsprong deed Genemuiden geen goed. Het lukte niet onder de druk van Volendam uit te komen en moest alle zeilen bijzetten om de rust zonder verdere kleerscheuren te halen.

Na rust liep het gelukkig allemaal wat beter. Sportclub Genemuiden leek zich te hebben herpakt en kwam beter in spel. Dit resulteerde in een aantal kansen. Een vrije trap van Kay Velda was de eerste mogelijkheid, al belandde deze in de handen van de Volendammers doelman Rick Heuvel. Een geplaatst schot van Lars Miedema niet veel later gaf ook niet het gewenste resultaat waarop werd gehoopt.

Het duurde dan ook tot de 65e minuut voordat de inzet met een doelpunt werd beloond. De opkomende Osama Ben Kaddour wist de bal vanaf links bij Kay Velda te krijgen, de inkomende Velda wist met deze voorzet wel raad en bracht Sportclub Genemuiden met zijn treffer langszij.

Er gloorde weer hoop, met nog bijna een half uur te spelen zou het moeten kunnen lukken. Sportclub bleef de aanval zoeken, maar moest bedacht zijn op een eventueel Volendamse uitbraak. Kay Velda was de eerste speler die voor een treffer ging. Lars Miedema was nummer twee. Aan de andere kant was het Bart Jan Brouwer die Sportclub voor een achterstand behoede door een bal van de doellijn te koppen.

Dit mocht echter niet baten. Want het was Volendam die in de 80e minuut op een 2-1 voorsprong kwam, een vrije trap genomen door Joey Tol velde de groen-witten. Zijn bal verdween over de muur in het net. Sportclub Genemuiden had nog 10 minuten de tijd om iets aan de stand te doen. Het was hopen tegen beter weten in, gescoord zou er niet meer worden.

Door het verlies lijkt Sportclub Genemuiden veroordeeld te zijn tot de nacompetitie, al zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Echter, het draadje is wel heel erg dun geworden nu. RKAV Volendam - SC Genemuiden 2-1 (1-0).

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 09.05.22 | 06.20 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 12°
Meer weer...
Morgen:
23° | 11°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?
Gemeente Zwartewaterland
www.zwartewaterland.nl
Informatie voor burgers en ondernemers over het coronavirus

advertentie
advertentie
advertentie
0.18245 s