Dinsdag 06.06.23 | 16.33 uur

Tijdelijke benoeming voor oud-burgemeester van Zwartewaterland

Hofland waarnemend burgemeester in Rijssen-Holten

Oud-burgemeester Zwartewaterland, dhr. Arco Hofland

Oud-burgemeester Zwartewaterland, dhr. Arco Hofland© DKN | RDV

Commissaris van de Koning Andries Heidema stelt Arco Hofland uit Holten per 1 juni 2022 aan als waarnemend burgemeester van Rijssen-Holten. Deze tijdelijke benoeming sluit aan op de afloop van zijn ambtstermijn. De beëdiging vindt binnenkort plaats op het provinciehuis in Zwolle.

Arco Hofland (geboren in 1958 te Naaldwijk) is een zeer ervaren bestuurder. Sinds 1 juni 2010 is hij burgemeester in Rijssen-Holten, daarvoor bekleedde Hofland sinds het voorjaar van 2005 de burgemeestersfunctie in Zwartewaterland. In 2016 werd hij na een positieve aanbeveling van de gemeenteraad herbenoemd voor een nieuwe termijn van zes jaar. Hofland heeft zich laten zien als een betrokken en ondernemend burgervader. Ook was hij actief voor de regio Twente en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Met de afloop van zijn tweede ambtstermijn in zicht (1 juni 2022) heeft Arco Hofland besloten om na de raadsverkiezingen in maart 2022 ruimte te maken voor een opvolger. Dat wil zeggen dat hij afziet van herbenoeming als burgemeester voor een nieuwe ambtsperiode, maar hij stelt zich wel beschikbaar als waarnemend burgemeester.

De Commissaris van de Koning verwacht na de zomervakantie met de gemeenteraad van start te gaan met de procedure voor een nieuwe burgemeester. Daarvoor zullen de wensen vanuit de raad worden vastgelegd in een profielschets. Daarna zal de vacature worden opengesteld en kunnen belangstellenden solliciteren. Naar verwachting kan Rijssen-Holten in het voorjaar van 2023 de nieuwe burgemeester verwelkomen.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 11.05.22 | 16.02 UUR
Vandaag:
22° | 8°
Meer weer...
Morgen:
22° | 7°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

HALFJAAR

JAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.15779 s