Maandag 04.07.22 | 10.11 uur

Voor snelle hereniging bij vermissing

Reddingsbrigade en partners gaan door met landelijke 06-polsbandjescampagne

Vermissing van je kind; hťt schrikbeeld van ouders die graag met het gezin recreŽren in een waterrijke omgeving. Daarom zet Reddingsbrigade Nederland, vanuit haar missie, de landelijke campagne Omarm het 06-polsbandje! voort. In nauwe samenwerking met ondersteunende partners: de Nationale Politie, de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) en Paramount (Nick Jr. / PAW Patrol). Gezamenlijk wordt gewezen op het belang van bewust zijn van gevaren die op de loer liggen.

Op het strand aan zee, in recreatiegebieden met binnenwater en tijdens waterrijke evenementen raken jaarlijks honderden kinderen (tijdelijk) vermist. Hereniging met de ouder(s) of begeleider(s) vindt sneller plaats dankzij het PAW Patrol 06-polsbandje. De samenwerking tussen Reddingsbrigade Nederland, de Nationale Politie, de NRZ en Paramount maakt mogelijk, dat dit jaar 300.000 exemplaren gratis ter beschikking worden gesteld aan het publiek.

Doelgroep
Het PAW Patrol 06-polsbandje is verkrijgbaar bij reddingsbrigadeposten en sommige politieposten, strandexploitaties, (kust)hotels en andere verblijfsaccommodaties. Daarnaast wordt het PAW Patrol 06-polsbandje uitgedeeld tijdens waterrijke evenementen. De doelgroep: ouders met een of meer kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 6 jaar. Dat is dť reden waarom de populaire PAW Patrol-helden van Nick Jr., en met nadruk het reddingshondje Zuma en het politiehondje Chase, bij deze campagne betrokken zijn. Volwassenen kunnen hun telefoonnummer en de voornaam van het kind op het PAW Patrol 06-polsbandje schrijven. Zij worden zich dan direct meer bewust van het risico op vermissing. In het kader van vermissing bestaat er verdergaande samenwerking tussen Reddingsbrigade Nederland en de Nationale Politie, verwoord in een protocol.

Doelen en missie
Het hoofddoel van de campagne Omarm het 06-polsbandje! is: snelle hereniging bij vermissing. Aanvullende doelen zijn: recreanten bewustmaken van hoe zij kunnen voorkomen dat hun kind zoekraakt en recreanten aanreiken wat ze moeten doen als er toch sprake is van vermissing. Passend bij de voorlichtingstaak van Reddingsbrigade Nederland, de lifeguards van lokale reddingsbrigades en hun missie: meer veiligheid in, op en langs het water.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 27.05.22 | 15.06 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 12°
Meer weer...
Morgen:
22° | 12°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.1863 s