Maandag 04.07.22 | 10.12 uur

Opgeven is geen optie!

Team Brandweer IJsselland naar Alpe d’HuZes

Nadat het twee keer is uitgesteld, gaat het nu dan eindelijk gebeuren. Op zondagavond 29 mei vertrekt het team van Brandweer IJsselland richting de Alpe d’Huez. Het team fietst en loopt (hard) de Alpe d’Huez op om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Dit doen zij onder het motto: opgeven is geen optie!

Op zondagavond 29 mei vertrekt het team Brandweer IJsselland richting de Alpe d’Huez. Van maandag 30 mei tot en met woensdag 1 juni staat in het teken van de voorbereiding. Donderdag 2 juni is de ‘grote’ dag om de Alpe d’Huez te beklimmen. Om 04.30 uur is de eerste start, waarna er tot 20.00 uur de tijd is om te finishen. Je kunt het team volgen via de facebookpagina of via de website opgevenisgeenoptie.nl.

Opgeven is geen optie
De Alpe d’HuZes staat symbool voor de moeilijke weg die kankerpatiënten doorlopen. Door de berg te beklimmen, kan men voelen hoe het is om de strijd te voeren maar toch door te gaan. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez onder het motto ‘opgeven is geen optie’. Vanuit het team van Brandweer IJsselland heeft ieder een eigen motivatie om mee te doen.

Grenzen verleggen
“De onmacht die ontstaat door kanker kunnen wij omzetten in kracht. Dit doen we door samen met zoveel mogelijk mensen steeds weer de grenzen te verleggen. De één houdt het bij één keer omhoog en anderen gaan er voor om meerdere malen de berg te beklimmen. Dit doen we met de collega’s die niet meer in ons midden zijn, maar in onze gedachten”, aldus team Brandweer IJsselland.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 28.05.22 | 07.24 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 12°
Meer weer...
Morgen:
22° | 12°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.16806 s