Zaterdag 01.10.22 | 10.46 uur

Scholieren vergaren informatie op Hanzemarkt

Leerlingen Agnieten College met Youth Hansa in Neuss

Leerlingen Agnieten College met Youth Hansa in Neuss

Leerlingen Agnieten College met Youth Hansa in Neuss© Agnieten College Zwartsluis

De deelnemers aan de Youth Hansa hebben in de Hanzestad Neuss internationale vriendschappen gesloten. De Youth Hansa telde ruim 80 jongeren van negen verschillende nationaliteiten. Onder hen negentien Nederlanders, waaronder drie leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis.

De jongeren overnachtten allen in de haven van Neuss op een hotelschip. Het volle programma bracht hen niet alleen richting de in de feeststemming verkerende binnenstad, maar ook naar de verschillende bedrijven in de haven. Zo werd er een containerbedrijf en een scheepswerf bezocht en waren er workshops rondom het thema duurzaamheid.

Tijdens de vergadering in de raadszaal van Neuss werd met grote meerderheid ingestemd om de komende jaren extra aandacht te besteden aan duurzaamheid. De komende jaren worden rondom dit thema meerdere projecten opgezet. Daarnaast werden er nieuwe plannen gemaakt om elkaar vaker te ontmoeten. De Nederlandse delegatie wil volop samenwerken met de Rheinische Youth Hansa.

Vanzelfsprekend trokken de jongeren ook op met de eigen delegatie van de gemeente Zwartewaterland. Ervaringen werden uitgewisseld. De jongeren waren van mening dat het programma van de jeugd een stuk interessanter en leuker leek dan die van de bestuurders.

Op de Hanzemarkt presenteerden de Nederlandse steden zich gemeenschappelijk. Op deze markt werd bij de stand Toruń de nodige informatie ingewonnen voor de Hanzedagen in Polen volgend jaar. Traditioneel werden de Hanzedagen afgesloten met een parade. Hiermee namen de internationale deelnemers afscheid van de gastvrijheid van Neuss.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 01.06.22 | 09.26 UUR


advertentie

Vandaag:
10° | 4°
Meer weer...
Morgen:
10° | 5°advertentie

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.181 s