Maandag 04.07.22 | 10.12 uur

HKS Metals Zwartewaterlandloop op 24 juni 2022

Zwartewaterlandloop, sportief uitje voor jong en oud!

Op vrijdag 24 juni 2022 staat de traditionele Zwartewaterlandloop weer op de wedstrijdkalender. De 'HKS Metals Zwartewaterlandloop' van 12,2 kilometer is een sportief uitje, voor jong en oud. Start en finish is nabij de Handelskade te Zwartsluis.

Bij de laatste edities (pre-coronatijd, red.) kwamen deelnemers uit onder meer Zwolle, Kampen, Emmeloord, Steenwijk en Meppel. Ze kunnen voor dezelfde afstanden als de laatste jaren terecht in Zwartsluis. “De vorige keer bleek de 6 kilometer een groot succes: we brengen de deelnemers aan die afstand met een bus naar halverwege het parcours, waarna ze teruglopen naar de finish aan de Handelskade. Buiten dat blijft de 12,2 kilometer, die ook als estafette is te lopen, het koningsnummer.”

Clinics voor de jeugd
Ook stimuleert de organisatie jongeren om de loopschoenen aan te trekken. Dat gebeurt onder meer met clinics op twee basisscholen in Zwartsluis. Jeugdige deelnemers kunnen vervolgens kiezen uit afstanden van 1 of 3 kilometer. Die afstanden vormen een prachtig voorprogramma voor het langere werk aan het begin van de avond.
De organisatie ontdekt ondertussen dat de tijd de afgelopen jaren niet stil stond. Vooral het prijspeil is enorm gestegen.

“De prijs van medailles is bijna verdubbeld, dat is bizar. Maar gelukkig staan we er ook bij de sponsoren uit Zwartsluis en omgeving goed op. Een hele mooie ontwikkeling is het nieuwe pad langs de dijk. Hardlopers kunnen daar nu veel beter uit de voeten. Dat maakt deze loop nog aantrekkelijker."

Meedoen aan de Zwartewaterlandloop? Kijk voor alle informatie over het evenement op www.zwartewaterlandloop.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 07.06.22 | 08.38 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 12°
Meer weer...
Morgen:
22° | 12°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.21133 s