Donderdag 26.01.23 | 13.56 uur

Werkzaamheden aan parallelweg N331 eind juni van start

Fietsveiligheid in Hasselt krijgt forse impuls

De gemeente Zwartewaterland wil de fietsveiligheid in Hasselt verbeteren. Eind juni wordt hiervoor een begin gemaakt met de fietsroute langs de parallelweg van de N331. "Met een pakket aan maatregelen pakken we in één keer de hele fietsroute aan vanaf de Vaartweg tot de Hanzeweg", vertelt wethouder Slingerland. "Dat zorgt straks voor een enorme toename van de fietsveiligheid op deze route."

De plannen voor het verbeteren van de fietsveiligheid zijn onder andere tot stand gekomen na overleg met diverse betrokken partijen, waaronder de provincie Overijssel, een bewonerscomité, VVN, de fietsersbond en vertegenwoordigers van de Zwartewaterweg. "Dat zijn constructieve gesprekken geweest waarin we waardevolle informatie hebben opgehaald", vertelt wethouder Maarten Slingerland. Eerst wordt een begin gemaakt met de route langs de parallelweg van de N331 op het deel tussen de Vaartweg en de Wolfshagenweg. Aansluitend wordt het deel aangepakt van de Wolfshagenweg tussen de Hanzeweg. Dit omvat voor het grootste deel de Zwartewaterweg.

Pakket aan maatregelen
”Om de fietsveiligheid in dit gebied te verbeteren, hebben we een pakket aan maatregelen gemaakt. Het deel waar we nu mee starten, zijn plannen die we op hele korte termijn kunnen uitvoeren”, aldus wethouder Slingerland. De uitvoering gebeurt door de provincie Overijssel. De provincie betaalt ook de kosten hiervoor. De gemeente Zwartewaterland heeft het voornemen om in het najaar ook andere werkzaamheden, waaronder de aanpassingen aan de Veerweg, mee te nemen in dit pakket aan maatregelen. Dat voorstel moet eerst goed worden gekeurd door de gemeenteraad. Deze werkzaamheden omvatten onder meer plannen voor een betere doorstroming van het vrachtverkeer richting de Industrieweg en de Productieweg. Ook een gewijzigde inrit voor Breman hoort bij die plannen.

Onverplicht fietspad
Als onderdeel van de plannen wordt het fietspad op de brug aan Zwolsezijde een onverplicht fietspad. Fietsers mogen in twee richtingen gebruik blijven maken van de Zwolse kant van de brug. Scooters en bromfietsers kunnen van de rijbaan gebruik maken. Het bestaande fietspad wordt waar mogelijk breder gemaakt. Aan de Zwolse zijde van de brug worden alle tegels vervangen door beton. De oversteek nabij de Zwartewaterbrug wordt verlegd. Scooters en (brom)fietsers kunnen dan
gebruikmaken van een veilige oversteekplaats. In de tweede fase van de werkzaamheden krijgt de Zwartewaterweg voor de zomervakantie snelheidsremmers en wordt de fietsoversteek met de Veerweg verbeterd. Het hele fietspad tussen de brug en de Hanzeweg wordt bovendien breder en uitgevoerd in beton.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 07.06.22 | 16.46 UUR
Echte stappen maken met fietsveiligheid? fietsroute naar Zwolle langs Genne aanpakken!
Wim | Hasselt | WOENSDAG, 08.06.22 | 16.46 UUR | Kwetsend of ongepast?
Vandaag:
7° | 0°
Meer weer...
Morgen:
8° | -3°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.19401 s