Woensdag 28.09.22 | 21.16 uur

Wethouder Van der Poel neemt bordspel in ontvangst

Nieuw educatief spel voor basisscholen Zwartewaterland

Nieuw educatief spel voor basisscholen Zwartewaterland

Nieuw educatief spel voor basisscholen Zwartewaterland© DKN | RDV

Leerlingen van basisscholen in Zwartewaterland kunnen vanaf aankomend schooljaar met een nieuw spannend en educatief bordspel kennis maken met de historie van Hasselt als middeleeuwse Hanzestad. Wethouder Jan van der Poel nam donderdag 9 juni in het Oude Stadhuis het spel ‘Hasselt en de verloren munt’ in ontvangst. Het educatieve bordspel maakt in het nieuwe schooljaar onderdeel uit van het aanbod voor groep 7 en 8 in het cultuureducatie programma van de basisscholen in de gemeente Zwartewaterland. Leerlingen van groep 7 en 8 van OBS De Toermalijn kregen donderdag 9 juni bij de uitreiking van het spel alvast een voorproefje.

“Hasselt heeft een bijzondere historie. Op deze manier maken we een deel van die rijke historie ook toegankelijk voor kinderen”, vertelt wethouder Van der Poel. “De wijze waarop het bordspel met 3D figuren is gemaakt, spreekt voor deze doelgroep erg tot de verbeelding. De leerlingen kunnen hiermee Hasselt als middeleeuwse stad zichtbaar maken in hun eigen klas. Het is daarmee echt een aanwinst voor het cultuureducatieve programma in onze gemeente.”

Ontdekkingstocht door de middeleeuwen
Het spel ‘Hasselt en de verloren munt’ bestaat uit een oude kist met daarin allerlei voorwerpen en vragen die de kinderen meenemen op een ontdekkingstocht door de middeleeuwen. Het spel wordt geïntroduceerd aan de hand van een pakkend verhaal van de pelgrim van Hasselt, een rol van verhalenverteller Eric Borrias. De beeltenis en verhalen van Borrias maken ook deel uit van het Pelgrimspad, de multimedia route in het centrum van Hasselt die bezoekers meeneemt langs een aantal monumenten uit de Hanzetijd.

Basisscholen kunnen het spel reserveren via de gemeente Zwartewaterland. Het bordspel is in opdracht van de gemeente Zwartewaterland ontwikkeld door Marieke Galgenbeld van De Regelaardij in Hasselt. Het educatieproject is mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Overijssel.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 09.06.22 | 15.03 UUR


advertentie

Vandaag:
11° | 4°
Meer weer...
Morgen:
12° | 4°


POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.18787 s