Vrijdag 30.09.22 | 16.57 uur

Wandelen, fietsen en stedentrips: het grote genieten kan beginnen

Gerrit Knol neemt officieel afscheid van de politiek

Gerrit Knol neemt officieel afscheid van de politiek

Gerrit Knol neemt officieel afscheid van de politiek© DKN | RDV

Oud-wethouder Gerrit Knol heeft donderdag 16 juni 2022 officieel afscheid genomen van de politiek in de gemeente Zwartewaterland. De 67-jarige Hasselter had aan kunnen blijven als wethouder, maar koos ervoor om niet terug te keren in de politieke arena. "In principe had ik nog best door kunnen gaan, maar doorstroming en vernieuwing is ook belangrijk!" De wethouderspost, namens de ChristenUnie, is sinds vorige maand ingenomen door de heer Jan van der Poel.

Vanmiddag stonden Gerrit en Auktje zij aan zij voor het gemeentehuis, geflankeerd door de collega's van de gemeente Zwartewaterland. Op de achtergrond snorrend een mega-opblaaspop van een juichende wielrenner. Dat zegt veel over de oud-wethouder, wielerliefhebber pur sang.

Gerrit, sinds zijn zestiende levensjaar politiek georiënteerd. Nuchter, ambitieus en oprecht. Al vijftig jaar. Eerst via de voorgangers RPF en GPV, later met een christelijk fundament, ChristenUnie. Deze partijen lopen als een rode draad door het leven van Gerrit Knol. De politiek en het openbaar bestuur brachten hem veel, evenals de gemeente Zwartewaterland. Van directeur, projectleider tot aan de wethouderszetel, namens de fractie ChristenUnie in de gemeente Zwartewaterland.

"Ik doe toch gewoon mijn werk", aldus Gerrit. De burgemeester omschrijft hem als een prettig persoon en vooral een kundig bestuurder. "Een vakbroeder, dat ben jij!", zegt de burgervader tijdens de afscheidsreceptie in het gemeentehuis. Het zegt veel over de aanpak-mentaliteit van Gerrit Knol.

"Je moet stoppen tot dat het leuk is. En als je stopt moet je goed stoppen!" Een echte man houdt altijd zijn woord en doet wat hij zegt. Hij knipoogt en kijkt naar zijn echtgenote Auktje. 'Vandaag, 16 juni 2022, maar liefst 44 jaar met jou getrouwd.' Ze bloost, krijgt applaus en een bos bloemen.

Tijdens zijn afscheidsreceptie voor genodigden sprak Gerrit nog een laatste dankwoord uit: "Geloof, Hoop en Liefde, en als je gelooft, kun je niet zonder deze drie!" Wandelen, fietsen en stedentrips: het grote genieten kan beginnen.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 16.06.22 | 18.26 UUR


advertentie

Vandaag:
10° | 4°
Meer weer...
Morgen:
10° | 5°advertentie

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.1969 s