Maandag 04.07.22 | 12.09 uur

Volop ideeën voor de wijk in Genemuiden

Meedenkbijeenkomsten over ontwikkeling Binnenveld

Gemeente Zwartewaterland zet vaart achter de ontwikkeling van een deel van het Binnenveld. Daar komen woningen en zorgwoningen die Genemuiden momenteel hard nodig heeft. Nog voor de zomervakantie organiseert de gemeente een aantal meedenkbijeenkomsten. “Samen met bewoners, belanghebbenden en belangstellenden willen we in dit gebied een prachtwijk ontwikkelen”, zegt wethouder Harrie Rietman.

Een uitgewerkt plan is er niet, wel zijn er volop ideeën voor de wijk die tussen pakweg Krommesteeg, Prins Clausstraat en het Varkensgat komt. Ook is er een zorginitiatief waarin een aantal organisaties de handen ineen hebben geslagen. Zij werken aan projecten waarbij inwoners dichtbij familie en vrienden zorg en ondersteuning kunnen krijgen. Rijtjes met koopwoningen en twee-onder-eenkappers komen in ieder geval niet op het Binnenveld omdat die al beschikbaar zijn op Tag-West.

Bespreken van ideeën
Tijdens de eerste meedenkbijeenkomst op dinsdagavond 5 juli informeert de gemeente bewoners en belanghebbenden over de stand van zaken. Ook presenteert het zorginitiatief haar plannen. Belangrijkste doel van de avond is het uitvoerig bespreken van de ideeën en de mogelijkheden van het gebied. “Met alle betrokken partijen kijken we naar de woonwensen, een goede aansluiting met de omgeving en mogelijke toekomstplannen. Met de resultaten van de bijeenkomst gaan we direct aan de slag”, vertelt Rietman.

Snel en zorgvuldig
Precies een week later staat namelijk al de tweede bijeenkomst op de agenda. Dan moet duidelijk zijn hoe het proces verder gaat en welke rol bewoners daarin spelen. Ook komen dan het verkavelingsplan, het type woningen en de relatie met de voorzieningen in de buurt aan bod. Tijdens de zomermaanden wil de gemeente dan het plan uitwerken en die tijdens een derde bijeenkomst op 8 september presenteren. “De situatie op de woningmarkt vraagt om snelheid en daar past deze
aanpak bij. Samen met alle belanghebbenden werken we aan een plan dat we snel èn zorgvuldig kunnen ontwikkelen.”

Gemeente Zwartewaterland heeft omwonenden en andere belanghebbenden, zoals de verenigingen in de buurt, per brief uitgenodigd voor de eerste bijeenkomst. Die is dinsdag 5 juli van 19.15 tot 21.15 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in d’ Overtoom. Kijk voor meer informatie ook op: www.zwartewaterland.nl/binnenveld

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 21.06.22 | 11.32 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 12°
Meer weer...
Morgen:
22° | 12°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.16917 s