Zaterdag 01.10.22 | 10.46 uur

'Sporten is belangrijk. Niet alleen voor mij, voor iedereen!'

Hasselt verwelkomt 'Sporthal Anna van der Breggen'

Feestelijke onthulling Sporthal Anna van der Breggen

Feestelijke onthulling Sporthal Anna van der Breggen© DKN | RDV

"Sporten en bewegen draagt bij aan een gezonde leefomgeving. Anna van der Breggen heeft laten zien wat je met sport nog meer kunt bereiken. Daarmee is zij een groot voorbeeld voor alle kinderen", aldus burgemeester Bilder op woensdag 29 juni 2022 tijdens de feestelijke onthulling van 'Sporthal Anna van der Breggen' te Hasselt. "Een waardig eerbetoon", zegt de burgervader tot slot in het bijzijn van Anna van der Breggen, die vol trots toekijkt.

Henk-Jan Overmars gold de laatste jaren als groot pleitbezorger voor het eren van de wielrenster Anna van der Breggen. "Anna heeft met haar prestaties Hasselt én Zwartewaterland op de kaart gezet. Daar mogen we trots op zijn." Anna vult aan: "Sporten is belangrijk. Niet alleen voor mij, voor iedereen! Ik denk dat sporten vrolijk maakt. Het is voor mij dan ook heel bijzonder om mijn naam op een sporthal te hebben, namelijk 'Sporthal Anna van der Breggen'."

Tijdens de feestelijke onthulling waren er diverse gratis activiteiten. Kinderen konden o.a. deelnemen aan een fiets,- hardloop-, en/of schaatsclinic. Ook was er een sportief parcours uitgezet.

Anna van der Breggen | Palmares
Anna van der Breggen stond tijdens haar actieve wielercarrière bekend als klassementsrenster, klimster én tijdritspecialiste. De Hasseltse wielrenster werd in 2016 in Rio de Janeiro uitgeroepen tot Olympisch Kampioene op de weg. Ook werd ze na zeven WK-medailles in 2018, wereldkampioene op de weg. Daarnaast is Van der Breggen's lijstje met gewonnen klassiekers zeer fors te noemen. De Ronde van Italië voor vrouwen 2015, De Amstel Gold Race voor vrouwen 2017, Waalse Pijl 2015, 2016, 2017, 2018 en 2019, Luik-Bastenaken-Luik 2017 en 2018.

Anna van der Breggen stopte in 2021 als professioneel wielrenster. In datzelfde jaar kwam baar boek 'Anna - mijn leven achter het erepodium' uit.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 29.06.22 | 17.16 UUR


advertentie

Vandaag:
10° | 4°
Meer weer...
Morgen:
10° | 5°advertentie

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.19236 s