Dinsdag 27.09.22 | 15.30 uur

Achtentwintig bezwaarschriften In verslagjaar 2021

Commissie Bezwaarschriften positief over kwaliteit besluiten gemeente Zwartewaterland

De besluiten van de gemeente Zwartewaterland zijn van een goede kwaliteit. Dat concludeert de onafhankelijke Commissie Bezwaarschriften in haar jaarverslag over 2021. Ingediende bezwaren leveren daarom nauwelijks verbeteringen of aanvullingen van besluiten op.

In het verslagjaar 2021 zijn 28 bezwaarschriften ontvangen. Na overleg -pre-mediation – trokken negen bezwaarmakers hun bezwaarschrift in. De Commissie boog zich vorig jaar uiteindelijk over elf bezwaarschriften. De Commissie behandelde deze tijdens zes hoorzittingen.

Laagdrempelig en gehoord
De Commissie gaf de elf bezwaarmakers geen gelijk. Twee bezwaarmakers gingen daarop in beroep bij de rechtbank. Die stelde een van hen in het gelijk, de andere zaak loopt nog. De Commissie heeft het gevoel dat bezwaarmakers en hun vertegenwoordigers de zittingen laagdrempelig vinden en zich gehoord voelen.

Minder bezwaren
28 bezwaarschriften is iets meer dan in 2020. Toen ontving de gemeente 24 bezwaarschriften. In de jaren daarvoor lag het aantal binnengekomen bezwaarschriften aanzienlijk hoger. “De Commissie vindt dat de gemeente voor overleg met bezwaarmakers openstaat. Dat past bij het karakter van onze gemeente. In Zwartewaterland weten inwoners en de gemeente elkaar over het algemeen goed te vinden”, zegt burgemeester Eddy Bilder.

Over de Commissie Bezwaarschriften
De Commissie Bezwaarschriften bestaat uit zes onafhankelijke leden. Zij werken niet bij de gemeente Zwartewaterland. De Commissie behandelt geen bezwaarschriften tegen belastingaanslagen, personeelszaken of beschikkingen voor de Wet waardering onroerende zaken.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 16.07.22 | 11.18 UUR
Vandaag:
10° | 4°
Meer weer...
Morgen:
11° | 4°


POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.24608 s