Woensdag 07.12.22 | 12.30 uur

Mantelzorgcompliment aanvragen vanaf 1 september 2022

Iedere mantelzorger in Zwartewaterland verdient een compliment

De gemeente Zwartewaterland waardeert het werk van mantelzorgers en wil hen hiervoor bedanken. Dat gebeurt in de vorm van het Mantelzorgcompliment. “Iedere mantelzorger verdient een compliment”, zegt wethouder Jan van der Poel. “Aanvragen kan vanaf 1 september. De eerste mantelzorgcomplimenten reik ik uit op 10 november.”

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en vaak voor een naaste zoals een familielid, vriend of kennis zorgen. Een mantelzorger is geen beroepskracht, maar zorgt vanuit een persoonlijke band voor iemand. Het gaat dan bijvoorbeeld om huishoudelijke hulp, maar ook emotionele steun of verzorging. Ook jongeren onder de 18 jaar kunnen mantelzorger zijn.

Tips en ondersteuning
“In Zwartewaterland streven we er naar dat zoveel mogelijk inwoners zich gezond voelen en zin hebben in het leven”, zegt Van der Poel. “Niemand kiest ervoor om hulpbehoevend of ziek te worden. Mantelzorger zijn is dus ook geen vrijwillige keuze. Als je een compliment aanvraagt, word je bekend bij onze mantelzorgconsulent. Zij kan met tips, advies en ondersteuning veel voor je betekenen.”

Wie komt in aanmerking?
Om in aanmerking te komen voor het mantelzorgcompliment moet de mantelzorger minimaal 3 maanden per jaar, gemiddeld 8 uur per week mantelzorg verlenen. Een mantelzorger hoeft niet in Zwartewaterland te wonen om in aanmerking te komen voor een compliment.

Bonnen te besteden bij plaatselijke winkeliers
Een mantelzorger vanaf 18 jaar komt in aanmerking voor een compliment van € 100, een mantelzorger van 12 tot 18 jaar voor € 50 en een mantelzorger van 6 -12 jaar voor € 25. Het Mantelzorgcompliment is dit jaar, net als vorig jaar, in de vorm van bonnen die te besteden zijn bij de plaatselijke winkeliers.

Aanvragen kan vanaf 1 september
Mantelzorgers kunnen het compliment aanvragen van 1 september tot 1 december 2022 op www.zwartewaterland.nl/mantelzorgcompliment Het aanvraagformulier ligt ook bij de balie van het gemeentehuis aan de Telvorenstraat 2 in Hasselt, bij de Schans in Zwartsluis, De Meente in Genemuiden, Teeuwland in Hasselt en bij de bibliotheken. Het Steunpunt Mantelzorg verzorgt de beoordeling en verstrekking.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 31.08.22 | 08.41 UUR
Vandaag:
1° | 0°
Meer weer...
Morgen:
0° | -2°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.19457 s