Dinsdag 27.09.22 | 15.30 uur

SC Genemuiden – v.v. Berkum 1-1 (1-1)

SC Genemuiden en v.v. Berkum delen de punten

SC Genemuiden en v.v. Berkum delen de punten (1-1)

SC Genemuiden en v.v. Berkum delen de punten (1-1)© Sc Genemuiden | Helmich Lubberts

Trainer René van der Weij was na afloop van de streekderby tegen v.v. Berkum duidelijk. “Twee punten te weinig, maar wel de morele winnaar. Wanneer is zie, dat wanneer wij met tien man komen te spelen het team zich opricht en zelf nog een aantal goede kansen weet te creëren dan kan ik niet meer dan tevreden zijn”.


De streekderby eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. Sportclub Genemuiden moest na ruim een uur spelen zelfs met tien man verder, nadat Boutzamar na een 2e overtreding vlak na rust tegen zijn tweede gele kaart opliep.

Sportclub en Berkum waren in de beginfase redelijk aan elkaar gewaagd, het spel golfde wat op en neer en aan beide zijden werden er speldenprikjes uitgedeeld. De eerste goede kans kwam van Berkum. Het was de opkomende Giorney Rojer die mocht uithalen, doelman Streutker voorkwam dat zijn schot al in een vroeg stadium in het net verdween. Sportclub bleef echter de bovenliggende partij, alleen lukte het in de beginfase maar niet om tot uitgespeelde kansen te komen. Het bleef dan ook oppassen geblazen.

Aan de andere kant was het de altijd gretige Yoran Popvic, die na een voorzet van Rens van Benthem net iets te kort kwam om doel te treffen. Het was dan ook Berkum die het meest gelukkig was en de score mocht openen. Finn van Kommer was de aangever, zijn op maat gegeven bal kwam bij Mike van Ekeren. Die zag de uitkomende Streutker nog wel op zich afkomen maar met een fraaie stiftbal liet hij de doelman kansloos.

Berkum kon echter niet lang van deze voorsprong genieten, want luttele minuten later was de stand alweer gelijk. Vanuit een hoekschop genomen door Sijmon Eenkhoorn kwam de bal op het hoofd van de inkomende Jens Jurn Streutker. Zijn kopbal schampte nog wel het been van één van de Berkum verdedigers maar zou ook zonder deze lichte aanraking over de doellijn zijn verdwenen zodat wij dit doelpunt aan hem toeschrijven. Na deze gelijkmaker bleef Sportclub aandringen, zo had doelman Huib Veurink alle moeite met een afstandsschot van Sijmon Eenkhoorn.

Na het schot van Eenkhoorn gebeurde er verder niet al te veel, tot een paar minuten voor rust. Na een overtreding op Nick Buitink op de rand van de zestien meter, die Berkum verdediger Frank van der Burg geel opleverde. Was het Noureddine Boutzamar die mocht gaan aanleggen, zijn bal belande echter in de muur zodat de kleedkamer mocht worden opgezocht met een 1-1 tussenstand.

Een opstootje na een overtreding, gevolgd door een tweede gele kaart voor Noureddine Boutzamar vroeg in de 2e helft maakte het dat Sportclub Genemuiden het grootste deel van het tweede bedrijf met tien man verder moest. Ondanks deze speler minder, waren de beste kansen voor Sportclub Genemuiden. Zo spatte een volley van Yoran Popovic op de kruising uiteen. Een soloactie van dezelfde Popovic niet veel later bracht ook geen doelpunt, nu was het de doelpaal die in de weg stond. De doelpaal bleek later opnieuw een sta in de weg, de bal van Kay Velda genomen vanuit een hoekschop draaide fraai in maar over de doellijn kwam de bal niet.

De mogelijkheid van de ingevallen Johnsen Bacuna aan de andere zijde vijf minuten voor tijd leverde gelukkig voor Sportclub ook geen treffer op, zodat de toch wel wat matte streekderby bleef steken op een 1-1 gelijk spel. SC Genemuiden – v.v. Berkum 1-1 (1-1).

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 12.09.22 | 08.43 UUR


advertentie

Vandaag:
10° | 4°
Meer weer...
Morgen:
11° | 4°


POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.18815 s