Woensdag 07.12.22 | 12.30 uur

Zaterdag 1 oktober 2022

Start Grachten Swim & Run bij Zwembad Hasselt

Deze week heeft de organisatie van de Grachten Swim&Run moeten besluiten om het evenement van start te laten gaan bij Zwembad Hasselt. Na overleg met experts is vastgesteld dat de watertemperatuur helaas al te veel gedaald is om zonder wetsuits aan de zwemevenement deel te nemen.

“Het verplichten van wetsuits voor met name de jongste categorie vinden we niet bespreekbaar. We willen namelijk de drempel om voor de eerste keer deel te nemen aan dit prachtige combinatie evenement zo laag mogelijk houden. Wij zijn blij met de snelle toezegging van Zwembad Hasselt om het bad op zaterdag 1 oktober geheel kosteloos beschikbaar te stellen. Een mooi gebaar dat perfect past bij de doelstelling van het evenement", aldus de organisatie.

Door te starten vanuit het openluchtzwembad zijn er een paar kleine wijzigingen in het programma. Om 13.00 uur is de start voor de jongste categorie (9 – 12 jaar). Zij zwemmen 250 meter en beginnen daarna aan hun run die vanaf het bad over de Zwartewaterbrug naar de grachten van Hasselt loopt. Na 1 ronde rondom de grachten hebben zij hun 1750 meter run er op zitten.

De 13-18 jarigen zwemmen 400 meter in het zwembad en lopen uiteindelijk 2 ronden waarmee ze in totaal 2500 meter afleggen.

De 18 plussers worden vanwege de hoeveelheid deelnemers opgesplitst in een mannen-, en vrouwen Swim&Run. De vrouwen en de estafette deelnemers starten om 15.00 uur en om 15.30 uur duiken dan de mannen uiteindelijk het verwarmde water in. Nadat ze allemaal 500 meter zwemmend hebben afgelegd lopen ook zij vanaf het zwembad naar de grachten om daar na 5 ronden onder de finishboog door te rennen. Dit is in totaal 5 km. Aan de finish op het einde van de Baangracht ontvangt iedereen een attentie!

Trainingsgroep Het Zwartewater, Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt en Bouwbedrijf Kijk in de Vegte zijn samen met alle vrijwilligers dankbaar dat ze op korte termijn dit evenement zo hebben kunnen aanpassen en doen hierbij een oproep om je (alsnog) aan te melden! 'Doe mee en steun de opvang van de vluchtelingen vanwege de oorlog in de Oekraďne!'

Voor meer informatie of aanmelden voor de Grachten Swim&Run op zaterdag 1 oktober ga naar: www.trainingsgroephetzwartewater.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 26.09.22 | 09.58 UUR


advertentie

Vandaag:
1° | 0°
Meer weer...
Morgen:
0° | -2°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.21621 s