Woensdag 07.12.22 | 12.30 uur

Kringloop- en kinderboekenweek 2022

Stichting Noggus & Noggus organiseert kinderboekenruilbeurs

De Nationale Kringloopweek 2022 (1 t/m 8 oktober 2022) en de Kinderboekenweek 2022 (5 t/m 16 oktober) overlappen elkaar. Een mooie gelegenheid om daar een leuke actie aan te verbinden, dacht Stichting Noggus & Noggus. En dat resulteerde in kinderboekenruilbeurs ‘Een boek voor een boek’. Op vrijdag 7 oktober van 14.00 tot 17.00 uur kunnen klanten hun kinderboek ruilen voor een ander boek in de vestigingen in Ommen en Hasselt.

Of het nou om ‘Jip en Janneke’ gaat of om ‘de Neehoorn en de Slangzaam’: alle kinderboeken die er leesbaar en compleet uitzien kunnen geruild worden bij Noggus & Noggus Hasselt (Buiten de Venepoort 3) en Ommen (Strangeweg 23), op vrijdag 7 oktober vanaf 14.00 uur. Klanten en klantjes kunnen hun kinderboeken afgeven en ontvangen daarvoor een voucher, die ze bij de kassa kunnen inleveren voor een boek van hun keuze. Dubbel leuk: lezen is leuk en een ander blij maken met een fijn boek is ook leuk.

Gi-ga-groen
Het thema van de Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga-groen. Een perfecte tijd om extra bezig te zijn met boeken én met alles wat de natuur te bieden heeft. Als je het over de natuur hebt, heb je het al gauw over het milieu. En als je het over milieu hebt, is kringloop daar een belangrijk onderdeel van. Weg met de plastic soep, de verspilling, de weggooimaatschappij. Ook boeken zijn het waard om een tweede, derde of misschien wel vierde leven te krijgen.

Bewustwording
In een wereld waarin grondstoffen steeds schaarser worden, is het van belang om kinderen al zo jong mogelijk kennis te laten maken met activiteiten die ze kunnen doen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Met ‘Een boek voor een boek’ wil Noggus & Noggus op een leuke manier bijdragen aan die bewustwording. Het project komt voort uit circulair ambachtsnetwerk WaardeRing, waarin zo’n vijftig organisaties, bedrijven en scholen uit de omgeving Zwolle samen werken aan meer kansen voor mensen en materialen.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 30.09.22 | 09.13 UUR


advertentie

Vandaag:
1° | 0°
Meer weer...
Morgen:
0° | -2°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.19529 s