Woensdag 07.12.22 | 12.30 uur

Eerste kennismaking met Zwartewaterland

Schip met asielzoekers aangekomen in Genemuiden

Schip met asielzoekers aangekomen in Genemuiden

Schip met asielzoekers aangekomen in Genemuiden© Gemeente Zwartewaterland

Een schip met 84 asielzoekers is vandaag aangekomen in Genemuiden. De boot krijgt tot en met 22 november een ligplaats in de Industriehaven. Na die datum vertrekt het schip uit de gemeente. Met deze tijdelijke huisvesting van de asielzoekers draagt Zwartewaterland bij aan de ontlasting van het aanmeldcentrum in Ter Apel. Het schip ‘MS Thurgau Saxonia’ lag de afgelopen vijf weken in Zwolle en kwam vanochtend naar Genemuiden. De crisisnoodopvang op het schip is nodig door de aanhoudende instroom van asielzoekers en gebrek aan opvangcapaciteit. Door het hele land verzorgen gemeenten momenteel tijdelijke opvangplekken. Zwartewaterland heeft daarbij gekozen voor opvang door middel van een schip.

Op het schip verblijven 84 asielzoekers, mannen en vrouwen, in de leeftijd van 13 tot en met 60 jaar. Zij zijn met de boot meegekomen vanuit Zwolle.

Ontvangst
Voor de asielzoekers was een ontvangst georganiseerd. Die bestond onder andere uit een korte wandeling om de omgeving van het schip te leren kennen. Met de hulp van verschillende vrijwilligers kregen ze op die manier meer informatie over hun nieuwe tijdelijke plek. De asielzoekers blijven tot en met 22 november in Genemuiden. Samen met verschillende (lokale) verenigingen, organisaties en instellingen worden voor deze periode activiteiten georganiseerd. Zoals sportlessen en Nederlandse les. Verder krijgen de bewoners van het schip de mogelijkheid om tijdens hun verblijf in Genemuiden vrijwilligerswerk te verrichten.

Aanmelden van ideeën
In de komende periode wil de gemeente het dagprogramma verder vormgeven. Verenigingen, instellingen, organisaties en inwoners die willen helpen, kunnen ideeën hiervoor mailen naar: opvang@zwartewaterland.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 30.09.22 | 16.54 UUR
Vandaag:
1° | 0°
Meer weer...
Morgen:
0° | -2°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.21092 s