Woensdag 07.12.22 | 12.30 uur

Aandacht voor historische karakter van het park

Gemeente gaat Plantsoen Genemuiden verfraaien

Plantsoen Genemuiden

Plantsoen Genemuiden© Gemeente Zwartewaterland

De gemeente Zwartewaterland start met nieuwe werkzaamheden aan het Plantsoen in Genemuiden. Daarmee wil de gemeente het historische karakter van het park terugbrengen. Vorig jaar werden de paden al vernieuwd. Nu krijgt het park nieuwe bomen en planten. Ook komt er meer plek voor eenden en vogels.

Met het vernieuwen van de paden is vorig jaar het Plantsoen toegankelijker gemaakt. Deze maand start de gemeente met werkzaamheden om de beleving van het plantsoen te verbeteren. Daarbij heeft de gemeente aandacht voor de historische waarde van het park. Dit moet onder andere zorgen voor een opwaardering van het voormalige oorlogsmonument. Dat gebeurt door de rand om het monument in te planten met één soort vaste plant met paarse kleur.

Twintig nieuwe bomen
Bij de werkzaamheden worden verder 20 nieuwe bomen geplaatst. Zoals de Tulpenboom en de Indische Paardenkastanje. Dat zorgt ervoor dat het park in de herfst een opvallende kleur krijgt en in het voorjaar en de zomer mooi in bloei staat. De bomen worden in november geplant. De 20 nieuwe bomen zijn geschonken door HEUTBOUW. Vanwege het 100-jarige bestaan schenkt HEUTBOUW in 5 jaar tijd 100 bomen aan de gemeenschap. Op die manier werkt HEUTBOUW samen met de gemeente aan een groene omgeving.

Vervangen zitbanken
Door het vervangen van 10 zitbanken en het plaatsen van 3 nieuwe picknickbanken wil de gemeente de beleving van het park verbeteren. Voor eenden worden 5 nieuwe eendenkorven in de bermsloot geplaatst. Ook hangt de gemeente 25 nieuwe nestkastjes op. De nieuwe zitbanken worden geplaatst in het najaar en aankomend voorjaar. Ook start dan het onderhoud aan de heesters. De werkzaamheden duren tot het najaar 2023.

Op www.zwartewaterland.nl/plantsoen vertelt wethouder Maarten Slingerland in een aantal video's meer over de verfraaiing van het plantsoen.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 21.10.22 | 13.10 UUR
Vandaag:
1° | 0°
Meer weer...
Morgen:
0° | -2°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.19714 s