Vrijdag 26.05.23 | 17.33 uur

Arbeidsmarkt Overijssel

Breman Academy leidt vakmensen op

Voldoende deskundige vakmensen voor de provinciale opgaven zoals de energietransitie is waar provincie Overijssel vanuit het programma Arbeidsmarkt Overijssel aan bijdraagt. Met de technieksectoren in Overijssels vakmanschap, met de arbeidsmarktregio’s in de regionale ontwikkelfondsen voor leven lang ontwikkelen en met beroepsonderwijs en bedrijven in publiek private samenwerkingen zoals Techwise Twente. Een mooi voorbeeld uit de praktijk is de Breman Academy in Zwolle.

Breman Academy leidt vakmensen op
De Breman Academy is een praktijkgerichte bedrijfsschool waar nieuwe en huidige medewerkers kennis en vaardigheden aangeleerd worden om aan de slag te gaan en blijven in de installatietechniek. Medewerkers leren de technische kneepjes van het installatie vak. Daarnaast biedt de Academy training in soft skills, projectmanagement, leiderschapsprogramma’s en instructies voor het gebruik van software systemen.

Op die manier worden vakmensen opgeleid die er voor zorgen dat Nederland comfortabel en veilig kan wonen en werken. Met een zichtbare rol in de energietransitie.

Jong geleerd
Met de energietransitie en een tekort aan technische vakmensen in het vooruitzicht staat de installatietechniek voor een enorme uitdaging. De Breman Academy zet zich daarom in, om al vroeg in de loopbaankeuze van jonge mensen, te inspireren, motiveren en enthousiasmeren voor een baan in de techniek.

Voor onszelf en de volgende generaties
Technici verbeteren namelijk elke dag het woon-en werkklimaat. Voor onszelf en de volgende generaties. De Academy wil iedereen daar zo vroeg mogelijk bewust van maken, met de focus op voorgezet onderwijs (12 -16 jarigen), middelbaar onderwijs (16 – 22 jarigen en zijinstromers.

Doel
Het doel van de Breman Academy is op leiden. Nieuwe en huidige medewerkers. Of iemand nu als student, leerling of zijinstromer start, aan het werk wil of is als monteur, werkvoorbereider, projectleider of in een andere technische functie. De bedrijfsschool kijkt wat passend is. Daarbij is het streven dat (nieuwe) werknemers snel zelfstandig aan de slag kunnen.

Iedereen altijd opleiden en leren
Wanneer iemand bij installatiebedrijf Breman werkt, blijft opleiden en leren mogelijk. Omdat iemand zelf graag kennis wil uitbreiden of omdat wetgeving dit vraagt. De Academy schaaft kennis bij of leert nieuwe technieken. Om ervoor te zorgen dat medewerkers bijblijven, zorgt de bedrijfsschool ervoor dat ze scherp blijven op de technische ontwikkelingen binnen het vakgebied. Werken in het hier en nu, maar met een proactieve houding richting de toekomst.

Maatwerk
De locaties van de Breman Academy zijn zo ingericht dat alles aanwezig is om de opleiding tot een succes te maken. Van theorie tot praktijk, van klassikaal tot online. De leerpaden zijn ontwikkeld om zoveel mogelijk aan te sluiten op persoonlijke wensen. Maatwerk is heel belangrijk, omdat iemand het makkelijkst leert als diegene zich er goed bij voelt.

Samenwerken
De Breman Academy werkt actief samen met lokale regionale scholen waaronder VMBO, MBO en HBO. Samenwerking wordt opgezocht in de collectiviteit op sectorniveau maar ook daarbuiten. Vrienden van Techniek, Switch naar Techniek als voortvloeisel uit de Human Capital Agenda regio Zwolle zijn hier voorbeelden van. In gezamenlijkheid met, of ondersteuning vanuit, de lokale overheidsinstanties en branchepartijen als Wij-Techniek.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 28.10.22 | 12.37 UUR


advertentie

Vandaag:
21° | 7°
Meer weer...
Morgen:
21° | 8°


AGENDA
  • Zondag 28.05.23
  • Maandag 29.05.23
  • Dinsdag 30.05.23
  • Woensdag 31.05.23
  • Donderdag 01.06.23
  • Vrijdag 02.06.23
  • Zaterdag 03.06.23
  • Volledige agenda...

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.17989 s