Donderdag 26.01.23 | 13.56 uur

'Hoe hoog is jouw energierekening?'

De Nationale Duurzame Huizen Route actueler dan ooit

De tiende editie van de Nationale Duurzame Huizen Route was weer een groot succes. zit erop en was een succes! Ruim 450 gastvrije huiseigenaren door het hele land openden hun woning. En bijna 4.000 bezoekers gingen op pad om vragen te stellen en inspiratie op te doen. Rijk aan ervaringen zijn zij klaar om nu ook zelf aan de slag te gaan met hun woning. Niet alleen in de huiskamers, maar ook in de media zijn er de afgelopen weken veel verhalen over duurzaam wonen gedeeld.

"Hoe hoog is jouw energierekening?”, Dat was de vraag van de dag, merkte Eva Petra Simon, oprichter van de Duurzame Huizen Route.

“In eerdere jaren stond het soort maatregelen centraal. Nu willen mensen ook weten of het financieel echt helpt.” Eén van die deelnemers is Lucie uit Hilversum, wonend in een voormalige sociale huurwoning uit 1968. “Mijn energierekening was eerst 160 euro. Nu betaal ik nog maar 28 euro, terwijl de gasprijzen drie keer zo hoog liggen."

Bart uit Utrecht heeft een duidelijke tip voor zijn bezoekers: “Isoleren, isoleren en isoleren. Als je een grote warmtepomp plaatst, maar de warmte verdwijnt weer, dan heb je er nog niet veel aan.” Zelf heeft hij veel uitgezocht, geklust en geëxperimenteerd. Die opgedane kennis deelt hij nu graag met anderen. “En gisteren kreeg ik mijn nieuwe energielabel. Van F naar A+, het kan!”

De groeiende interesse naar duurzaam wonen
Dat veel mensen aan de slag willen gaan met het verduurzamen van hun woning, blijkt ook uit de interesse in de Nationale Duurzame Huizen Route. Naast het bezoeken aan de huizen, trok ook de website veel bekijks. Dit jaar is er namelijk een recordaantal websitebezoekers. Met dank aan de jarenlange inzet van de huiseigenaren weten steeds meer mensen hun weg te vinden naar een duurzamer huis en een lagere energierekening.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 08.11.22 | 07.24 UUR
Vandaag:
7° | 0°
Meer weer...
Morgen:
8° | -3°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.17109 s