Donderdag 26.01.23 | 13.56 uur

Jaarlijkse vijfkamp in Zwembad de Kragge

Wisselbeker voor Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt

Wisselbeker voor Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt

Wisselbeker voor Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt© ZRH

De jaarlijkse vijfkamp voor de zwemmers van diverse reddingsbrigades heeft zaterdag 12 november plaatsgevonden in Zwembad de Kragge in Zwartsluis. Naast Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt namen ook de zwemmers van brigades uit Staphorst, Zwolle, Raalte en Zwartsluis deel aan de vijfkamp. Met meer dan 40 leden waren de Hasselters afgereisd naar Zwartsluis.

De avond werd afgetrapt met de 25 of 50 meter vrije slag, waarbij er halverwege een hindernis in de baan lag. Dit onderdeel heeft relatie met het redden van een drenkeling waarbij je altijd boven en onderwater moet kijken waar je zwemt. Als tweede onderdeel was het op de rug zwemmen met ring, bal of pop. Dit onderdeel heeft relatie met het vervoeren van een drenkeling naar de kant. Daarnaast werd er tuigje gezwommen. In teamverband zwemt er iemand in een tuigje naar de overkant en wordt teruggetrokken naar de kant.

Jaarlijks terugkerend iets was de verengingsestafette. Elke brigade zwom met een meisje en jongen van elke leeftijdscategorie en gaat in estafettevorm de strijd aan met de andere brigades. Een spannende estafette was het zeker, waarbij Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt de wisselbeker mee naar huis kon nemen..

In het totaalklassement wist Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt een tweede prijs te bemachtigen.

Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt traint elke woensdag in het zwembad van Hasselt (zomer) of Genemuiden (winter). Zwemmen bij Zwem- en Reddingsbrigade Hasselt betekent zwemmen in de breedste zin van het woord. Spelenderwijs leer je om jezelf, of een ander, te redden bij een ongeval in het water. Kijk voor meer informatie op www.reddingsbrigade-zrh.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 22.11.22 | 11.57 UUR


advertentie

Vandaag:
7° | 0°
Meer weer...
Morgen:
8° | -3°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.18244 s