Maandag 05.06.23 | 19.33 uur

Rij MONO en kom veilig op school én thuis!

Verkeersveiligheidscampagne MONO op Agnieten College Zwartsluis

Renate ten Hove en wijkagent Marcel Hoekstra

Renate ten Hove en wijkagent Marcel Hoekstra© Agnieten College Zwartsluis

Wijkagent van Zwartsluis, Marcel Hoekstra en Renate ten Hove (Coördinator Veiligheid) van de gemeente Zwartewaterland waren deze week op het Agnieten College Zwartsluis om extra aandacht te vragen voor de MONO-campagne. Ze kregen de ene na de andere vraag op zich afgevuurd door de leerlingen.

In het verkeer heb je je volledige aandacht nodig. Marcel: “Laat je daarom niet afleiden door je telefoon en zet 'm gewoon uit.”

Bijna de helft van de Nederlandse jongeren houdt er bij het versturen van berichtjes geen rekening mee of de persoon die ze appen op dat moment onderweg is, terwijl ze weten dat dit vaak tot ongelukken leidt. Toch weten 9 op de 10 Nederlanders dat afleiding een grote veroorzaker is van ongelukken in het verkeer. Het risico op een ongeluk is namelijk 2,5 keer zo groot als verkeersdeelnemers met hun telefoon bezig zijn.

De leerlingen van de leerlingenraad stelden verschillende vragen over het werk van de wijkagent. Het werk is meestal erg leuk, maar soms ook erg moeilijk en verdrietig. Het persoonlijke verhaal over een ongeluk waarbij kinderen betrokken waren maakte de meeste indruk. Marcel riep de jongeren vooral op om voorzichtig te zijn in het verkeer. Je ouders willen graag dat je veilig thuiskomt.

Aan het einde van de bijeenkomst was er nog cadeautjes voor de conciërges van het Agnieten College Zwartsluis. Deze werden namens de gemeente door de leerlingen overhandigd. Voortaan kunnen zij op pad met een MONO-paraplu.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 24.11.22 | 14.41 UUR
Vandaag:
22° | 8°
Meer weer...
Morgen:
22° | 7°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

MEEST GELEZEN

HALFJAAR

JAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.16753 s