Donderdag 26.01.23 | 13.56 uur

Start en finish bij de Veldschuur

Oliebollenloop Hasselt op Oudejaarsdag

De Oliebollenloop komt eraan! Op Oudejaarsdag organiseert Trainingsgroep het Zwartewater de traditionele hardloopwedstrijd door het natuurgebied de Oldematen. De Oliebollenloop staat bekend om zijn gezelligheid en is voor vele lopers uit de regio een vaste traditie. Trainingsgroep het Zwartewater hoopt ook dit jaar weer met een grote groep lopers te verwelkomen om het oude jaar sportief af te sluiten!

Afstanden
Voor de kinderen tot en met 8 jaar is er de Slomp en de Graaf Kids Run van 1.000 meter (start 9.45 uur). Voor de kinderen van 9 tot en met 12 jaar is er de Kontento kids run van 1.500 meter (start 10.10 uur). Om 10.45 uur start de Binthout 4 Engelse mijl en om 10.50 uur de Bakker Blom 8 Engelse mijl.

Parcours
Het parcours van de Kids runs bestaat uit 2 of 3 rondes van 500 meter met start en finish bij de Veldschuur. Via het fietspad gaat het parcours over de parkeerplaats weer terug naar start/finish. Het parcours van de 4 en 8 Engelse mijl gaat vanaf de Veldschuur via het fietspad richting Zwartewatersklooster met een keerpunt op de Zwartewaterkloosterweg. Het rondje wordt tegen de klok in gelopen. Deelnemers van de 8 Engelse mijl lopen dit parcours twee keer.

De start/finish is bij de Veldschuur Bid en Werk, Wijkweg 2 in Rouveen. Het hele parcours is te bekijken op www.oliebollenloophasselt.nl. We verzoeken mensen zoveel mogelijk met de fiets te komen vanwege een beperkt aantal parkeerplaatsen.

Inschrijven
Hardlopers kunnen zich tot en met 30 december 17:00 inschrijven via www.inschrijven.nl. Een link naar de inschrijfpagina is ook te vinden op www.oliebollenloophasselt.nl. Bij deze editie is er GEEN mogelijkheid tot na-inschrijven, dus schrijf u tijdig in! De inschrijfkosten voor de kids runs bedragen 2,50,- euro. Voor volwassenen zijn de kosten 8,- euro. Van elke inschrijving komt er 1,- euro ten goede van stichting de Veldschuur.

Prijzen
Alle hardlopers ontvangen bij de finish warme chocolademelk aangeboden door Kontento en een oliebol gebakken door Bakker Blom. Daarnaast ontvangt iedere deelnemer een houten medaille die is gemaakt door Binthout houtbewerking. Voor de nummers 1, 2 en 3 van de Kids runs zijn er Oliebollenlooptrofeeën.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 28.11.22 | 17.00 UUR


advertentie

Vandaag:
7° | 0°
Meer weer...
Morgen:
8° | -3°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.17479 s