Donderdag 26.01.23 | 13.56 uur

Moorman kopt Zwartsluis op 1-1

DESZ pakt belangrijk punt uit tegen ZAC

Na de eerste overwinning van vorige week hoopten de Sluzigers deze lijn voort te zetten in Zwolle uit bij ZAC. ZAC dat in de eerste 3 wedstrijden van de competitie 9 punten verzamelde, maar de overige wedstrijden allemaal verloor. Voor beide ploegen stond er dus veel op het spel.

Vanaf het begin van de wedstrijd was dit duidelijk te zien in het spelbeeld. De wedstrijd ging in een snel tempo op en neer met aan de bal een iets beter ZAC. In de 14e minuut resulteerde dit in de voorsprong voor de Zwollenaren. Een eerste poging werd nog gekeerd door De Lange maar in de rebound was het alsnog raak in de verre hoek. Na de 1-0 was het DESZ dat iets meer uit zijn schulp kroop. Dat resulteerde in de eerste helft in twee grote mogelijkheden voor de Sluzigers.

Eerst werd Bakker vrij voor het doel gezet door Moorman, alleen het schot van Bakker was recht op doelman Abma. Daarna was het Nieborg die met een fijne trap Moorman bereikte achter de laatste linie, hij knalde het leer snoeihard op de goal, maar Abma wist via de paal redding te brengen.

In de 2e helft besloot DESZ de formatie iets aan te passen om nog iets meer druk op de Zwollenaren te krijgen. Dit lukte bij vlagen aardig! ZAC was in de omschakeling wel dreigend en dat leidde tot twee goede mogelijkheden. Eerst treuzelde de spits van ZAC te lang en na een fout van Akkerman schoot de linksbuiten van ZAC de bal over de goal van De Lange.

Het betere spel van de Sluzigers werd na een aantal kansen van Moorman en Bakker uiteindelijk beloond. Een prima crosspass van Naberman op Bakker zette laatstgenoemde vrij in de 16, zijn schot kon echter nog worden gepakt. In de rebound was Moorman attenter dan de verdediger van ZAC en kon hij de bal bij de 2e paal in de goal koppen! Een schotkans van Moorman kon zelfs nog de 3 punten opleveren maar zijn inzet miste kracht. Na een leuk opgaande wedstrijd delen ZAC en DESZ de punten, 1-1.

Aankomende zaterdag heeft DESZ 1 een vrij weekend waarin het de week erop het jaar afsluit met een uitwedstrijd tegen IJVV in IJsselmuiden.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 28.11.22 | 08.54 UUR


advertentie

Vandaag:
7° | 0°
Meer weer...
Morgen:
8° | -3°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.21416 s