Donderdag 26.01.23 | 13.56 uur

HZVV - SC Genemuiden 0-3 (0-1)

SC Genemuiden zegeviert bij HZVV

De wedstrijden die Sportclub Genemuiden de laatste jaren, in Hoogeveen, tegen HZVV speelde zullen stuk voor stuk herinnerd worden als, lastig – hard – emotievol en zeer zelden zal de herinnering aan goed voetbal boven drijven. Ook het duel van 26 november 2022 voldeed aan de eerder opgesomde kenmerken. Goed voetbal bleef, ook nu, grotendeels afwezig. Grotendeels, want bij 2 van de 3 treffers ging er toch iets van goed voetbal aan vooraf.

Bij Sc Genemuiden maakte na weken blessureleed, Thijs Dekker zijn rentree. Hij verving de afwezige Boutzamar. Voor spits Popovic was een plek op de bank ingeruimd, voor hem speelde Martijn Eenhoorn op het middenveld.

Aanvankelijk viel er weinig te genieten in Hoogeveen. De thuisclub zat er kort op en speelde behoorlijk fysiek. Genemuiden had het wat moeilijk met de spelstijl van HZVV, maar kwam niet echt in de problemen. Als die problemen wel dreigden dan bleek de defensie het werk goed aan te kunnen, hierdoor kreeg doelman Streutker het nimmer echt zwaar. Genemuiden speelde aanvankelijk dus behoorlijk afwachtend, met heel veel mensen achter de bal. Aanvallend kon Genemuiden dus voorlopig niet veel uitrichten. Aanvallen die wel potentie leken te hebben, werden door verkeerde keuzes tenietgedaan. Bij Sc Genemuiden vergat men dat simpel voetbal ook schoonheid kan herbergen.

Toch kwam Genemuiden, vrij plotseling, op een voorsprong. Thijs Dekker haalde de angel uit een dreigende aanval van HZVV, speelde zich vrij en paste in op Sijmon Eenkhoorn die meteen Van Benthem wegstuurde. Van Benthem kapte twee verdedigers uit en schoot op doel. Doelman Rosink redde nog op het schot, maar net niet genoeg om alle gevaar uit de bal te halen. De mee geslopen Sijmon Eenkhoorn kopte de omhoog gecaramboleerde bal achter de doelman. De voorsprong gaf Genemuiden wat extra energie waardoor de druk er bij HZVV wat meer op gezet werd, toch bleven voor rust de echte kansen nog uit.

In de tweede helft begon Genemuiden gretig en ging als snel op zoek naar uitbreiding van de score. De thuisclub zag eigenlijk toe hoe Genemuiden meer en meer de wedstrijd ging dicteren. Soms probeerde men het spel van Genemuiden te ontregelen door forse tackles, die overigens nooit meer opleverden dan een vrije trap. Blijkbaar is men bij Genemuiden minder bedreven in het gecamoufleerd tackelen, want de gasten incasseerden wel te vaak gele kaarten.

De beste kansen in de tweede helft waren hoofdzakelijk voor Genemuiden. De grootste was wellicht voor Arend van de Wetering, na een fraaie actie van Ben Kaddour, had hij de bal voor het inknikken. Hij schampte de bal echter veel te licht. Een andere grote kans was voor, de vrijgespeelde, Sijmon Eenkhoorn, op aangeven van Rens van Benthem, maar ook deze kans ging verloren. Doordat Genemuiden vergat door te drukken en bleef de hoop van de thuisclub levend. Dat veranderde met nog een half een uur op de klok. Een corner van Genemuiden leek afgeslagen maar Jens Jurn Streutker geloofde nog in de bal en tikte deze net voor Sander Dzemidzic weg. Dzemidzic anticipeerde volledig verkeerd door met gestekt been, op heuphoogte, Streutker de weg te versperren. Deze niet al te doordachte actie, voor de neus van de goed leidende arbiter Groenewegen, in de zestien, leverde Sportclub een strafschop op. Heel HZVV schreeuwde, voor de zoveelste keer deze middag, moord en brand. Het hielp niets. Ben Kaddour benutte het 'cadeautje' en gooide eigenlijk de wedstrijd in het slot. Amper 7 minuten later werd de overwinning definitief. Rens van Benthem stond aan de wieg van de treffer, met een bekeken bal, achter de Hoogeveense defensie, stelde hij Ben Kaddour in staat zijn tweede van de middag binnen te tikken.

Het Genemuider publiek ging er eens goed voor staan, met nog 25 minuten te gaan, leek de tijd rijp voor een grote zege. Men kwam toch wat bedrogen uit. Een tweede gele kaart voor Dekker luidde ondertal in en gaf weer wat moed aan de thuisclub. Vol passie probeerde HZVV Genemuiden onder druk te zetten en te houden. Dat lukte maar enigszins, maar echte geloof sprak er ook niet meer uit. Waardoor de zege van Genemuiden niet meer in gevaar kwam. HZVV - SC Genemuiden 0-3 (0-1).

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 28.11.22 | 08.59 UUR


advertentie

Vandaag:
7° | 0°
Meer weer...
Morgen:
8° | -3°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.17135 s