Donderdag 26.01.23 | 13.56 uur

Herkansing en spreiding

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) roept op met 'Red mijn Diploma'

Vorige maand heeft onderwijsminister Wiersma in een Kamerbrief laten weten dat er nauwelijks maatregelen komen voor de examenkandidaten van 2023. Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) vindt de getroffen maatregelen niet afdoende om de huidige examenkandidaten te stimuleren om hun diploma te halen en roept daarom op tot actie met de hashtag 'Red mijn Diploma'.

Onderwijs tijdens corona
De huidige examenkandidaten hebben het grootste deel van hun onderwijs in de coronapandemie, en met de gevolgen van de pandemie, moeten volgen. Zo hebben vmbo-leerlingen geen enkel jaar zonder corona op de middelbare school gezeten, hetzelfde geldt voor leerlingen in de bovenbouw van het havo en vwo. Janouke van Meerveld, voorzitter LAKS: “Ondanks dat corona bijna niet meer op het nieuws wordt benoemd, betekent dat niet dat het geen gevolgen meer heeft. Al deze leerlingen hebben nog te maken met de gevolgen van afgelopen twee jaar.”

Herkansing en spreiding
Gelukkig blijven alle scholen open, maar hebben leerlingen nog steeds veel lesuitval door onder andere ziekteverzuim en het lerarentekort. Dit in combinatie met de vertragingen die leerlingen hebben opgelopen op cognitief en emotioneel vlak, maakt dat het LAKS vindt dat er meer maatregelen nodig zijn. Het LAKS pleit voor een extra herkansing en de mogelijkheid om de examens te kunnen spreiden over twee tijdvakken. Dit doet meer recht aan de lastige situatie voor examenkandidaten.

Stress en onzekerheid
Van Meerveld: “Weten dat je de mogelijkheid hebt om je examens te spreiden en wanneer het nodig is een extra herkansing te kunnen maken, geeft examenkandidaten veel rust. Veel leerlingen ervaren heel veel stress of ze hun examen kunnen halen en geven aan het niet meer te trekken door deze stress en onzekerheid.” Om dit onder de aandacht te brengen en om de minister te overtuigen om leerlingen tegemoet te komen, gaat het LAKS over tot actie met #REDMIJNDIPLOMA.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 05.12.22 | 09.37 UUR


advertentie

Vandaag:
7° | 0°
Meer weer...
Morgen:
8° | -3°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.16423 s