Vrijdag 24.03.23 | 10.40 uur

Jubilarissen DESZ in het zonnetje

DESZ pakt geen punten in wedstrijd tegen AGOVV

Op 21 januari 2023 heeft DESZ 1 de competitie hervat tegen de oude profclub AGOVV, dat na het faillissement opnieuw is begonnen in het amateurvoetbal en nu uitkomt in de 2e klasse bij het vlaggenschip van DESZ.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er binnen de selectie nog aandacht besteed aan een aantal jubilarissen, respectievelijk Danny Moorman (250 officiŽle wedstrijden), Robbert Elken (200 officiŽle wedstrijden) en Karlo Naberman (150 officiŽle wedstrijden) werden hierbij in het zonnetje gezet.

Om 14:45 uur trapte DESZ af en werd vanaf het begin van de wedstrijd al onder druk gezet door de bezoekers. Dit leidde in de 3e minuut tot een kopbal op de lat. In de 5e minuut was het DESZ dat dichtbij een doelpunt kwam, Ronny bakker werd diep gestuurd maar kreeg de bal niet goed mee waardoor deze kans eigenlijk om zeep geholpen werd. In de 12e minuut wist Danny Moorman eerst een bal in de 16 te onderscheppen maar kaatste de bal iets te ver van zijn voet waardoor de keeper de bal makkelijk kon oprapen. Twee minuten later onderschepte Danny opnieuw de bal, nu op de rand van de middenlijn, de aanvaller besloot het vanaf grote afstand te proberen maar helaas viel de bal net over de lat.

In de 19e minuut was het plots AGOVV dat de score wist te openen. Een goede steekbal kwam met geluk bij de aanvaller en deze rondde bekwaam in de hoek af, 0-1. Verder kwamen beide ploegen tot weinig mogelijkheden in de eerste helft en gingen we rusten met een 0-1 op het scorebord.

DESZ ging vol goede moed de 2e helft in en wist dat het vandaag belangrijke zaken moest doen, helaas al na 5 minuten in de 2e helft was daar een fikse tegenslag. Een corner van de gasten werd vrijstaand ingekopt 0-2. DESZ kwam deze tegenslag eigenlijk niet meer te boven en wist eigenlijk vrijwel niets meer te creŽren in de 2e helft. AGOVV zakte wat in en loerde op de counter wat resulteerde in 3 doelpunten in een tijdsbestek van ongeveer 18 minuten.

Uiteindelijk verliest DESZ de wedstrijd met 0-5 en kan het zich op gaan maken voor een zware 2e helft van de competitie. Aanstaande zaterdag speelt DESZ 1 de laatste wedstrijd van de 1e speelronde uit bij Be Quick í28 in Zwolle.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 23.01.23 | 09.57 UUR


advertentie

Vandaag:
11° | 3°
Meer weer...
Morgen:
9° | 3°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.20059 s