Donderdag 23.03.23 | 22.43 uur

Met ingang van voetbalseizoen 2023-2024

Edwin Duim nieuwe hoofdtrainer Olympia’28

Edwin Duim nieuwe hoofdtrainer Olympia’28

Edwin Duim nieuwe hoofdtrainer Olympia’28© Wim Poelhekken

Edwin Duim wordt de nieuwe hoofdtrainer van Olympia’28. Met ingang van komend seizoen 2023-2024 neemt hij het stokje over van Hans Roeland. Afgelopen zaterdag tekende hij, na de wedstijd tegen Dieze West (3-3), zijn contract in het sponsorhome. Het wordt voor Duim zijn vijfde klus als hoofdtrainer.

Edwin Duim (54) heeft al een indrukwekkend voetballeven achter zich. Als voetballer speelde hij 10 jaar voor PEC Zwolle (1984-1994). Zijn eerste klus als hoofdtrainer was bij IJVV. De laatste 4 seizoenen, inclusief het huidige, was hij hoofdtrainer van VHK. Afgelopen jaar bewerkstelligde hij hierbij promotie naar de 3e klasse en kwam daardoor dit seizoen in de competitie bij Olympia’28. Dit seizoen zou al het laatste van Duim in Sint Jansklooster worden, maar in december scheidden de wegen van Duim en VHK vervroegd.

Duim heeft zin in zijn nieuwe uitdaging. “Het willen spelen met ‘eigen jongens’ spreekt me erg aan. Daarbij is Olympia’28 een actieve vereniging met een mooi verleden én aanzien in de regio.” De Zwollenaar kent de Hasselter vereniging goed. Zo kruiste hij als voetballer van SC Genemuiden de degens met Olympia’28 in de hoofdklasse. En afgelopen najaar kwam hij als trainer van VHK op bezoek. Het wordt voor Duim, woonachtig in Stadshagen, de dichtstbijzijnde aanstelling tot zover. “Ik kan er op de fiets heen”, aldus de nieuwe trainer met een kwinkslag.

De technische commissie is erg blij met de aanstelling van Edwin Duim als hoofdtrainer voor het aankomende seizoen. “Met zijn ervaring als voetballer en trainer past hij perfect in het profiel dat de club heeft opgesteld. Met deze staat van dienst denken wij de juiste persoon in huis te hebben om onze jonge selectie de komende jaren naar een hoger niveau te tillen.”

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 25.01.23 | 10.56 UUR


advertentie

Vandaag:
11° | 3°
Meer weer...
Morgen:
9° | 3°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.18423 s