Donderdag 23.03.23 | 22.43 uur

Zaterdag 28 januari 2023 in Bibliotheek Hasselt

Feestelijke ontmoeting met dichteres Ria Westerhuis

Op zaterdag 28 januari 2023, van 16.00 - 18.00 uur vieren we de Week van de Poëzie met een optreden van de dichteres Ria Westerhuis, in samenwerking met muzikant Geert Jan Brader. Belangstellenden zijn van harte welkom in Bibliotheek Hasselt.

Ria Westerhuis is geboren in 1959 in Oud-Avereest aan de Overijsselse kant van het grensriviertje de Reest. Ze verhuisde in 1980 naar De Wijk aan de Drentse kant. Ze schrijft sinds 2004 gedichten, liedteksten en verhalen zowel in het Nederlands als in “de streektaal van de Reest” en in het mysterieuze eRWeens.

Tussen 2009 en 2022 zijn er 5 dichtbundels van haar verschenen. Ze publiceert daarnaast in diverse tijdschriften. Onder meer in het Drents literaire tijdschrift Roet. Ook staat er werk van haar in meer dan 60 bloemlezingen. Ria organiseert en presenteert voordrachtavonden en houdt zich bezig met poëzievertalingen. Voor ons heeft ze samen met een zanger/pianist een mooi programma ontworpen met Nederlandse gedichten afgewisseld met liedjes van Ede Staal tot Ramses Shaffy.

Om er een feestelijk tintje aan te geven worden er tussendoor lekkere hapjes en drankjes geserveerd en is er tijd om elkaar te ontmoeten. Toegang 5,00 euro voor SCAB-vrienden en 7,50 euro voor niet-vrienden.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 25.01.23 | 18.02 UUR


advertentie

Vandaag:
11° | 3°
Meer weer...
Morgen:
9° | 3°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.17779 s