Donderdag 23.03.23 | 22.43 uur

SC Genemuiden - a.v.v. Swift 3-2 (2-0)

Eerste winst Sportclub Genemuiden na winterstop

Eerste winst Sportclub Genemuiden na winterstop

Eerste winst Sportclub Genemuiden na winterstop© Sc Genemuiden | Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden kon zich geen betere start van de tweede seizoenshelft wensen. Met een 3-2 overwinning op a.v.v. Swift stapte de thuisploeg na negentig minuten spelen van het veld. De felbegeerde drie punten konden worden bijschrijven.

Voor rust stond het door doelpunten van Jens Jurn Streutker en Rens van Benthem al op een comfortabele 2-0 voorsprong. a.v.v. Swift wist amper iets te creëren in het eerste bedrijf en Sportclub leek op een gemakkelijke overwinning af te stevenen.

Leek, want na rust wisten de Amsterdammers door doelpunten van Bas Buimer en Tiemen van Hezel langszij te komen en mochten zelfs nog hopen op meer. Gelukkig kwam het zover niet, nadat het meerdere kansen niet wist te benutten en Van Hezel vroegtijdig met een rode kaart de kleedkamer op mocht zoeken was het Jens Jurn Streutker die in de slotfase met een tweede treffer alsnog de meer dan verdiende overwinning voor Sportclub Genemuiden opeiste.

In de eerste helft was het Sportclub Genemuiden die de toon zetten. Het begon scherp en fel aan het duel en kreeg nagenoeg geen kansen tegen. Dat het na zes minuten spelen door een doelpunt van Jens Jurn Streutker al op een 1-0 voorsprong stond was dan helemaal niet zo verwonderlijk. Het was de bal die na een vrije trap van Osama ben Kaddour via een stuiter bij de inkomende Streutker terechtkwam. Deze kon de punt van zijn schoen hieronder zetten en zonder enige tegenstand achter Swift-doelman Reno van der Meer neerleggen.

Sportclub wilde meer. Het bleef de aanval zoeken. Dit resulteerde in de 20e minuut in doelpunt nummer twee. De altijd gretige Rens van Benthem dolde binnen de zestien Bas Maljaars en Floris Burgers, om vervolgens met een fraai en hard schot af te ronden. Sportclub Genemuiden was op dreef en het lukte a.v.v. Swift maar niet om onder de druk van Sportclub Genemuiden uit te komenet . Hmocht dan ook van geluk spreken dat het voor rust bij deze 2 doelpunten bleef.

Sportclub Genemuiden leek bij de start van de 2e helft dan ook al op rozen te zitten. Het kwam echter bedrogen uit. Tegenstander a.v.v. Swift was allerminst van zins om zich zonder enige tegenstand naar de slachtbank te laten leiden. Want daar waar Sportclub Genemuiden in de eerste helft al in een vroeg stadium tot een doelpunt kwam, was het a.v.v. Swift die kunstje in de tweede helft flikte. Daan Driever was de speler die van achteruit vrij mocht opkomen. Zijn pass op de ingevallen Bas Buimer was op maat. Doelman Hidde Streutker kwam nog wel zijn doel uit om het doelpunt te voorkomen maar met gevoel was het Buimer die de 2-1 over de doellijn schoot.

De aansluitingstreffer was daar en in de 75e minuut zou a.v.v. Swift zelfs langszij komen. Sportclub Genemuiden creëerde volop kansen, alleen tot scoren kwam het niet. Het was Tiemen van Hezel die de gasten langszij bracht. Ongehinderd mocht hij vanaf de middenlijn opstomen, om vervolgens met een bekeken bal de 2-2 binnen te schieten. Nog geen 5 minuten later zou diezelfde Van Hezel de glans van zijn gelijkmaker zien verdwijnen. Een onbesuisde actie op Bart Jan Brouwer leverde hem direct de rode kaart op en mocht hij vroegtijdig de kleedkamer op gaan zoeken.

Met een speler minder had Sportclub Genemuiden nog ruim 10 minuten om iets aan de stand te verandere. Het geloof was er en de kansen hiervoor kreeg het ook. Opnieuw was het Jens Jurn Streutker die de groen-witten op voorsprong zetten. Met zijn tweede treffer van de middag zette hij de kroon op een prima gespeelde wedstrijd en bezorgde hij Sportclub de overwinning.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 30.01.23 | 07.34 UUR


advertentie

Vandaag:
11° | 3°
Meer weer...
Morgen:
9° | 3°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.18575 s