Vrijdag 24.03.23 | 10.18 uur

v.v. Berkum - SC Genemuiden 2-2 (1-1)

Teleurstellend gelijkspel voor Sportclub Genemuiden

v.v. Berkum - SC Genemuiden 2-2 (1-1)

v.v. Berkum - SC Genemuiden 2-2 (1-1)© Sc Genemuiden | Helmich Lubberts

Met een 2-2 eindstand is de streekderby tussen v.v. Berkum en Sportclub Genemuiden geëindigd in teleurstellende remise.

Sportclub Genemuiden kende een moeilijke middag in Zwolle. Het kwam door een treffer van Yoran Popovic nog wel op een 0-1 voorsprong, maar dit was gezien het spel vertoon tot op dat moment toe eigenlijk tegen de verhouding in. Met een voorzet van recht was het Martijn Eenkhoorn die de bal richting doelman Huib Veurink schoot, deze stompte de bal in eerste instantie nog wel met zijn beide handen weg. Maar het was de mee opgekomen Popovic die de bal onderschepte en vanuit de draai de doelman alsnog passeerde.

Over de gehele wedstrijd gezien bracht Sportclub Genemuiden te weinig. Zeker in aanvallend opzicht had het tegen Berkum zijn dag niet. Dat het door een aantal omzettingen in de slotfase van de wedstrijd alsnog een punt uit het duel wist te slepen was dan ook mooi meegenomen.

Berkum probeerde er in ieder geval nog iets van te maken, het speelde compact en de groen-witten hadden het hier schijnbaar moeilijk mee. Sportclub was geen schim ten opzichte van de wedstrijd die het een week eerder speelde tegen het Amsterdamse Swift. Het kon en mocht dan ook niet lang genieten van de voorsprong, want amper 3 minuten later was het Twan Knul die de gelijkmaker voor Berkum maakte. Vanuit een hoekschop, genomen door Mike van Ekeren ging de bal richting doelman Hidde Streutker. Deze verkeek zich schijnbaar op de bal waardoor de inkomende Knul hoog boven alles en iedereen de bal kon inkoppen.

Diezelfde Twan Knul bezorgde Berkum in de 51e minuut zelfs de 2-1 voorsprong en Sportclub Genemuiden moest vrezen voor een verliespartij.

Toch lukte het Sportclub Genemuiden om de druk door een aantal omzettingen binnen de lijnen op te voeren, een aantal lange spelers werden naar voren gestuurd om het tij te doen keren. Het was Invaller Rick Doorn die dit lukte. Hij stond in de 83e minuut op de juiste plaats. Vanuit een verre ingooi waren achtereenvolgend Yoran Popovic, Jens Jurn Streutker die de bal raakten. Via de rug van Jur van Dalfsen kwam de bal bij Doorn terecht, die bedacht zich geen moment beroerde de bal en van dichtbij bezorgde hij de groen-witten met zijn doelpunt alsnog nog één belangrijk punt. v.v. Berkum - SC Genemuiden 2-2 (1-1)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 06.02.23 | 08.34 UUR


advertentie

Vandaag:
11° | 3°
Meer weer...
Morgen:
9° | 3°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.18064 s