Maandag 05.06.23 | 19.33 uur

Subsidie aanvragen eenvoudig online

Financiële ondersteuning bij onderhoud gemeentelijke monumenten

Eigenaars van een gemeentelijk monument kunnen ook dit jaar weer gebruik maken van een financiële bijdrage van de gemeente Zwartewaterland. “Het historische karakter van onze kernen en het buitengebied is van grote meerwaarde voor bewoners en bezoekers. Daarom reserveren we elk jaar een bedrag waarmee we woningeigenaren ondersteunen bij het onderhoud van hun monumenten”, legt wethouder Harrie Rietman uit.

Vaak gehoorde opmerkingen als ‘Wat is het hier mooi’ of ‘Wat staan hier prachtige huizen’ bevestigen het thuisgevoel dat veel bewoners van Zwartewaterland koesteren. Dat mooie beeld is natuurlijk niet vanzelf ontstaan. Vele jaren, soms zelfs eeuwen, mensenwerk maakten onze omgeving zoals die er nu uitziet. “Daarom wees de gemeente in het verleden een aantal belangrijke gebouwen, begraafplaatsen en sluizen aan als monument. Als we willen dat de herinnering aan het verleden in onze leefomgeving zichtbaar blijft, vraagt dat natuurlijk ook financiële inspanning. De gemeente Zwartewaterland ondersteunt daarom eigenaren van gemeentelijke monumenten”, zegt Rietman.

Subsidie aanvragen kan eenvoudig online
Eigenaren van een gemeentelijk monument kunnen de subsidie heel eenvoudig online aanvragen bij de gemeente Zwartewaterland. Dat kan op www.zwartewaterland.nl/subsidie-gemeentelijke-monumenten (Hier staat ook meer informatie over de subsidiemogelijkheden).

Rijksmonumenten
Zwartewaterland is niet financieel betrokken bij het onderhoud van rijksmonumenten. Particuliere eigenaren van rijksmonumenten met een woonfunctie kunnen jaarlijks van 1 maart tot en met 30 april een aanvraag indienen voor de instandhoudingssubsidie woonhuis-rijksmonumenten. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) behandelt de subsidieaanvraag.

Voor eigenaren van erfgoed kan het interessant zijn om ook eens een kijkje te nemen bij het steunpunt Cultureel Erfgoed Overijssel.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 07.02.23 | 15.52 UUR


advertentie

Vandaag:
22° | 8°
Meer weer...
Morgen:
22° | 7°


AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

MEEST GELEZEN

HALFJAAR

JAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.15977 s