Vrijdag 24.03.23 | 10.40 uur

Lancering door Commissaris van de Koning Andries Heidema

Stemwijzer Overijssel gelanceerd voor alle Overijsselse kiezers

Overijssel Kiest: de aanloop naar de Overijsselse verkiezingen is gestart. Woensdagavond, 8 februari 2023, trapten de 19 deelnemende partijen gezamenlijk de verkiezingscampagne af voor de Provinciale Statenverkiezingen in Overijssel op 15 maart. Het gezelschap was compleet, want in Overijssel doen 19 politieke partijen mee om een plek tussen de in totaal 47 zetels in de Staten te bemachtigen. De Stemwijzer ging op hetzelfde moment live als stemhulp voor Overijsselse Kiezers.

In de goed gevulde Hofzaal van het provinciehuis kregen de deelnemende politieke partijen de gelegenheid zichzelf te presenteren aan de pers en overige aanwezigen. Dat deden ze door middel van een pitch van twee minuten. Onderdeel van de avond was de lancering van de Overijsselse stemwijzer door Commissaris van de Koning Andries Heidema.

De Stemwijzer kan nu zelf ook worden geraadpleegd door alle Overijsselse kiezers: www.overijsselkiest.nl

Daar vind je ook meer informatie over de verkiezingen met een overzicht van de lijsttrekkers, alle lokale kandidaten, de postcodezoeker voor de locatie van de stembureaus, de debatkalender en alle partijprogramma’s.

De provinciale verkiezingen bieden Overijsselaars de gelegenheid om door het uitbrengen van hun stem invloed op de aanpak van de grote maatschappelijke opgaven uit te oefenen. Want we krijgen te maken met grote uitdagingen in de komende coalitieperiode, zoals transitie van het landelijk gebied, de woningbouwopgave en de energietransitie. Daarom riep Andries Heidema de inwoners op vooral gebruik te maken van hun democratisch stemrecht.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 10.02.23 | 10.16 UUR


advertentie

Vandaag:
11° | 3°
Meer weer...
Morgen:
9° | 3°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.19892 s