Donderdag 23.03.23 | 22.43 uur

Iedere fles telt!

Inzamelen van statiegeldflessen voor Turkije en Syrië

Iedere fles telt!

Iedere fles telt!© CBS De Driemaster

Deze week zijn leerlingen van CBS De Driemaster in Hasselt begonnen met een actie om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Door middel van het inzamelen van lege statiegeldflessen wil de school een mooi bedrag ophalen voor het getroffen gebied.

Het nieuws van de aardbevingen is in verschillende groepen uitgebreid besproken. Kinderen hadden het thuis op het nieuws gezien, maar ook tijdens het jeugdjournaal in de bovenbouwgroepen. In de lesstof kwam het met begrijpend lezen via de methode nieuwsbegrip ook nog langs. De beelden en teksten spraken voor zich. Het leed van de getroffenen was duidelijk. Dit gaf (met name) in de bovenbouwgroepen veel stof om over te praten.

Stilstaan bij rampen en erover praten met kinderen is goed. De school wilde echter ook de daad bij het woord voegen en een steentje bijdragen om het leed daar waar mogelijk te verzachten. Zo ontstond het idee om via een flesinzamelingsactie geld op te halen voor de getroffen gebieden.

Veel kinderen zijn de afgelopen dagen al door Hasselt gegaan om flessen op te halen. De flessen worden in de hal van de school verzameld en worden vervolgens met containers, die geleverd zijn door de Boni, naar de supermarkt gebracht. Dit laatste wordt door leerlingen van groep 8 gedaan. Op deze wijze geven de kinderen van CBS De Driemaster blijk van actief (wereld)burgerschap.

Iedere fles telt!
Wanneer mensen de school mee willen helpen, kunnen zij hun lege flessen aan kinderen van de school meegeven. Mocht u de kinderen gemist hebben, dan kunt u de flessen voor of na schooltijd ook afleveren op school in de grote hal.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 15.02.23 | 12.06 UUR
Vandaag:
11° | 3°
Meer weer...
Morgen:
9° | 3°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.17757 s