Vrijdag 24.03.23 | 10.18 uur

Gratis energieadviesgesprek

Duizendste deelnemer webinar krijgt cheque om te verduurzamen

Echtpaar Beens en wethouder Harrie Rietman

Echtpaar Beens en wethouder Harrie Rietman© Gemeente Zwartewaterland

De gemeente Zwartewaterland houdt sinds 2020 webinars om inwoners te helpen met het verduurzamen van hun woning. Het echtpaar Beens uit Genemuiden werd deze week de duizendste deelnemer. Om bij die mijlpaal stil te staan, ging wethouder Harrie Rietman dinsdag bij het echtpaar langs. Hij overhandigde de twee een cheque ter waarde van € 250. Daarmee kunnen ze een start maken met het verduurzamen van hun woning.

Tijdens het webinar 'Zo bespaart u geld en energie, verduurzaam uw huis' kreeg opnieuw een groot aantal inwoners handige tips en adviezen om aan de slag te gaan met het nemen van duurzaamheidsmaatregelen. Zelfs met de ingestelde plafondprijzen is het een uitdaging
om energiekosten in de hand te houden.

“Wonen in een verduurzaamde woning is comfortabel, energiezuinig én voordelig. Daarom vinden wij het belangrijk om deze webinars te organiseren” legt wethouder Harrie Rietman uit.

Gratis energieadviesgesprek
Na afloop van de webinars is er altijd de mogelijkheid om een gratis energieadviesgesprek aan te vragen. Inmiddels heeft de gemeente al 600 van deze gesprekken gevoerd met woningeigenaren. Rietman is blij met deze effectieve manier van informeren en mensen helpen hun huis te verduurzamen. “Het is mooi om te zien is dat 60% van de mensen die een gesprek voeren ook echt energiemaatregelen treft.”

Mooie verrassing
Tijdens het webinar van maandag 13 februari werd de 1000e deelnemer bekendgemaakt. Dat waren meneer en mevrouw Beens uit Genemuiden. Omdat het echtpaar plannen had om hun huis verder te verduurzamen, meldde mevrouw Beens zich aan voor het webinar. Dat ze de 1000e zou zijn en uit handen van wethouder Harrie Rietman een cheque zou ontvangen, was een mooie verrassing. Op de vraag wat zij met de cheque gaat doen, hoefde ze niet lang na te denken: dubbelglas! “Dat is in onze woning lastig omdat we nog glas-in-lood-ramen hebben en die willen we niet missen. We kunnen dit gedeeltelijk oplossen met voorzetramen.” Ook oriënteert echtpaar Beens zich op zonnepanelen. “Als je naar onze leeftijd kijkt, dan zou je denken, waar beginnen die mensen aan? Laat ze lekker in een appartementje trekken. Maar dat willen we niet en ons huis heeft niet bepaald een gunstig energielabel. Linksom of rechtsom, het is dus heel belangrijk om anders met onze energie om te gaan. Deze cheque is een mooi begin!”

Webinar gemist?
Heeft u het webinar gemist maar wilt u toch graag weten hoe u kunt besparen op energie? Kijk het webinar van de gemeente Zwartewaterland terug op een moment dat het u uitkomt op www.zwartewaterland.nl/webinars

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 18.02.23 | 09.14 UUR
Vandaag:
11° | 3°
Meer weer...
Morgen:
9° | 3°advertentie
AGENDA

POLL

  • Energietransitie gaat ons Zwartewaterland ingrijpend veranderen
 In onze gemeente moet in het algemeen meer aandacht komen voor duurzaamheid.
 Voor mij speelt het kostenaspect mee in de keuze wel of niet!
 Subsidies voor duurzame oplossingen zijn voor mij doorslaggevend!
 Ik vind het belangrijk om duurzame energie te gebruiken!

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.18299 s